Κοινή ανακοίνωση σε Λέσβο και Χίο: Οχι στη δημιουργία νέας δομής προσφύγων – μεταναστών

Η Συντονιστική Επιτροπή Λουτροπόλεως Θέρμης Λέσβου και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, με κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν όλους τους κατοίκους των δύο νησιών “να υψώσουν μέγα τείχος στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων Εταίρων μας που αποφασίζουν για εμάς , χωρίς εμάς. Να πουν ξανά ένα δυνατό όχι και όταν χρειαστεί να βρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους του αγώνα”, σχετικά με το θέμα της δημιουργίας νέων δομών στα νησιά της Λέσβου και της Χίου.

Κοινή ανακοίνωση σε Λέσβο και Χίο: Οχι στη δημιουργία νέας δομής προσφύγων – μεταναστών

Καταθέτοντας τα αιτήματά τους οι Συντονιστικές Επιτροπές διεκδικούν:

• Να αποσυμφορηθούν άμεσα και ουσιαστικά η Λέσβος η Χίος και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου
• Να μην δημιουργηθεί καμιά νέα Δομή με οποιαδήποτε μορφή οπουδήποτε στη Λέσβο, στη Χίο και στα αλλά νησιά.
• Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ και το ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή των νησιών σε φύλακες ψυχών.
• Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας. Να υπάρχει ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση όπως σε κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας ή της Ευρώπης! Δεν μπορεί η Eυρωπαϊκή Αλληλεγγύη να είναι απλά ένα κενό γράμμα.
• Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση.
• Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά!
• Η Ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ε.Ε. και τον Ο.Η.Ε. να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, σε προξενεία ή ειδικά γραφεία Ευρωπαϊκών χωρών και μετακίνηση των δικαιούμενων άσυλο στις χώρες προορισμού τους, ώστε να σταματήσει το επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο πέρασμα προς τα νησιά του Αιγαίου.
• Είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε αμφισβήτηση και αλλαγή των συνόρων στο Αιγαίο και σε όλη την περιοχή. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε κάθε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων που υπονομεύει τον ενιαίο χώρο της επικράτειας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση εδώ

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.