Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και κιθαρίστας του συγκροτήματος «The Animals»

Ο κιθαρίστας και ιδρυτής του συγκροτήματος Τhe Animals, ο Χίλτον Βάλενταϊν, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Ο χίλτον Βαλεντάιν στην εποχή της δόξας του

Το βρετανικό αυτό συγκρότημα έκανε τεράστια επιτυχία στην ποπ μουσική σκηνή την περίοδο του 60 και η επιτυχία του «The House of The Rising Sun» βρέθηκε στην κορυφή των βρετανικών και αμερικανικών charts το 1964.

O Βάλενταϊν συνίδρυσε τους Animals στο Νιούκασλ, το 1963, μαζί με τον τραγουδιστή τους Ερικ Μπάρντον, τον μπασίστα Τσας Τσάντλερ, τον ντραμίστα Τζον Στιλ και τον πιανίστα Αλαν Πράις. Ο Τσας Τσάντλερ είχε φύγει από τη ζωή το 1996 σε ηλικία 57 ετών, ο Τζον στιλ είναι σήμερα 79 ετών, ο Άλαν Πράις είναι 78 ετών ενώ ο Έρικ Μπάρντον 79 ετών.

Το συγκρότημα πέρα όμως του house of the rising sun έκανε έξι ακόμη μεγάλες επιτυχίες που έφθασαν μέχρι το βρετανικό top 10, μεταξύ των οποίων τα τραγούδια «Don’t Let Me Be Misunderstood» και «We Gotta Get Out of This Place».

Mετά την διάλυση της αρχικής σύνθεσης του συγκροτήματος, το 1966, ο Βάλενταϊν ακολούθησε σόλο καριέρα αλλά στη συνέχεια συμμετείχε σε πολλές επανενώσεις των Animals και περιόδευσε μαζί με τον Μπάρντον το 2007. Τα τελευταία χρόνια o θανών ήταν εγκατεστημένος στο Κονέκτικατ και είχε το συγκρότημα Skiffledog, που κυκλοφόρησε τον τελευταίο του δίσκο το 2011 με το όνομα Skiffledog on Coburg Street.

Οι animals είναι πάντως από τα συγκροτήματα πυο έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στην ροκ μουσική. Ο θάνατος του Χίλτον Βάλενταϊν ανακοινώθηκε από τη σύζυγό του Germaine.

Σχολιάστε Ελεύθερα