Μάνος Λογοθέτης: “Κανένας κίνδυνος μόλυνσης από μόλυβδο για εργαζόμενους και διαμένοντες στο Μαυροβούνι”

Αναλυτική συζήτηση με τους  εκπροσώπους ΜΚΟ και φορέων για τα αποτελέσματα της έρευνας στην προσωρινή δομή του Μαυροβουνίου, είχαν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, και ο προϊστάμενος του τμήματος Γεωχημείας και Περιβάλλοντος της ΕΑΓΜΕ.  

Μάνος Λογοθέτης: “Κανένας κίνδυνος μόλυνσης από μόλυβδο για εργαζόμενους και διαμένοντες στο Μαυροβούνι”

Ο κ. Λογοθέτης και ο ειδικός γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων, Ευάγγελος – Απόστολος Κωνσταντίνου, ενημέρωσαν μέσω τηλεδιάσκεψης, μέλη ΜΚΟ και φορείς για τα αποτελέσματα της μελέτης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών για τα επίπεδα μόλυβδου στο Προσωρινό Κέντρο Μαυροβουνίου.  

Εκ μέρους του ΕΑΓΜΕ, ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Γεωχημείας και Περιβάλλοντος, απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών  και ανέλυσε τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα στο Μαυροβούνι. 

Οι κύριοι Λογοθέτης και Λιακόπουλος επανέλαβαν ότι από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των διαμενόντων  και των εργαζομένων στο  Προσωρινό Κέντρο Μαυροβουνίου. Υπογράμμισαν ότι το επίπεδο μόλυβδου στα 11 από τα 12 δείγματα είναι πολύ χαμηλό – κάτω από τα όρια για τις κατοικημένες περιοχές – ενώ το μοναδικό δείγμα με οριακές τιμές είναι εκτός της κατοικημένης περιοχής.  

Επιπλέον, ο κ. Λογοθέτης ανέλυσε τα πρόσθετα μέτρα για την προστασία των διαμενόντων, ενώ οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ ενημερώθηκαν ότι μετά το πέρας των εργασιών, η επιστημονική ομάδα του ΕΑΓΜΕ θα επιστρέψει για νέα συλλογή δειγμάτων.  

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading