Αλβανία: Ανεπιθύμητος Ρώσος διπλωμάτης για παραβιάσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Τα Τίρανα κήρυξαν ένα Ρώσο διπλωμάτη ανεπιθύμητο πρόσωπο γιατί παραβίαζε τα μέτρα που έχει θεσπίσει η αλβανική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Αλβανία: Ανεπιθύμητος Ρώσος διπλωμάτης για παραβιάσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού

«Ο Αλεξέι Κριβοσέφ υποχρεώνεται να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 72 ωρών», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αξιωματούχοι του υπουργείου είχαν επικοινωνήσει επανειλημμένα με τον Ρώσο πρέσβη στα Τίρανα, τον Μιχαήλ Αφανάσιεφ, για να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις από τον διπλωμάτη των μέτρων κατά του Covid-19.

«Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις, ο διπλωμάτης συνέχιζε να παραβιάζει τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας (…) και αυτές οι παραβιάσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, ούτε να γίνουν ανεκτές», ανέφεραν οι αλβανικές αρχές.

«Η αλβανική κυβέρνηση επιθυμεί την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία και εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η καλή θέληση και των δύο πλευρών υπονομεύεται από επαναλαμβανόμενη ατομική συμπεριφορά του ρωσικού διπλωματικού προσωπικού στα Τίρανα που παραβιάζει τα μέτρα (…) τα οποία στοχεύουν στην προστασία του πληθυσμού εναντίον της Covid 19», πρόσθεσε το αλβανικό ΥΠΕΞ.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την παραβίαση των μέτρων από τον Ρώσο διπλωμάτη.

Το υπουργείο εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η απόφαση που επιβλήθηκε και λαμβάνεται σε «δύσκολους καιρούς για ολόκληρο τον κόσμο» θα γίνει δεκτή με κατανόηση από τη Μόσχα.

Αυτό το μέτρο ήταν «απαραίτητο για να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των πολιτών, των Αλβανών και μη» που ζουν στην αλβανική επικράτεια, υπογραμμίζεται.

Τον Μάρτιο του 2018, η Αλβανία απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες για «δραστηριότητες ακατάλληλες με τη διπλωματική τους ιδιότητα».

ΣΚΑΙ

Loading

2 thoughts on “Αλβανία: Ανεπιθύμητος Ρώσος διπλωμάτης για παραβιάσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO