Μπαράζ δημοσιευμάτων στο εξωτερικό για το φαγοπότι της Ικαρίας

Είχαμε γράψει εχθές για τις αντιδράσεις των ΜΜΕ του εξωτερικού πάνω στο θέμα του φαγοποτιού της Ικαρίας κάνοντας βέβαια και ιδιαίτερη μνεία στα ελληνικά ΜΜΕ που είτε με εικόνες δευτερολέπτων ή με παρουσίαση μόνο των θετικών σημείων της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ικαρία, έδωσαν το ροζ συννεφάκι στους τηλεθεατές. Τα ΜΜΕ όμως στο εξωτερικό δε λένε τα ίδια.

Μπαράζ δημοσιευμάτων στο εξωτερικό για το φαγοπότι της Ικαρίας

Η Βρετανική Guardian κατέγραψε την οργή των Ελλήνων πολιτών, γράφοντας η ρεπόρτερ Helena Smith

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αυξανόμενη οργή μετά τους ισχυρισμούς ότι παρευρέθηκε σε γεύμα που ξεπέρασε τα όρια των συγκεντρώσεων, την ίδια μέρα που οι περιορισμοί υγείας είχαν αυστηροποιηθεί για να αποτραπεί η μετάδοση του ιού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη γραμμή του πυρός καθώς βίντεο και φωτογραφίες τον έδειχναν να απολαμβάνει με τη συνοδεία του μεσημεριανό γεύμα στη βεράντα βουλευτή στην Ικαρία. Οι αναφορές των ΜΜΕ σημειώνουν ότι υπήρξε μεγάλη υπέρβαση του ορίου των 9 ατόμων

Αυτό είχαμε γράψει νωρίτερα. Ας δούμε όμως τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ από την Ευρώπη έως την Αμερική και από την Ινδία μέχρι την Αυστραλία, όπου σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ αναφέρονται στο περιστατικό παραβίασης των κανόνων περιορισμού του lockdown από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Ικαρία.

Μερικοί από τους τίτλους;

–>«Ο Μητσοτάκης “πιάστηκε” σε γλέντι, την ώρα που στους καθημερινους πολίτες επιβλήθηκαν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα»

—>«O Έλληνας πρωθυπουργός αγνοεί τους περιορισμούς του lockdown»

—>«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται πως “έσπασε” τους κανόνες του lockdown για τον Κορωνοϊό, για δεύτερη φορά»

—>«Γεύμα με γκάιντες: ο Μητσοτάκης αγνόησε τους περιορισμούς του lockdown»

—->«Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει σκληρή κριτική για γεύμα που παραβίασε τους κανόνες του lockdown»

Δείτε το παρακάτω φωτορεπορτάζ

Το νησί μας έγινε διεθνώς γνωστό για τα τεκταινόμενα του πρωθυπουργού της χώρας μας. Και όλα αυτά δεν τα γράψαμε εμείς αλλά o Guardian, η washington post, το abc, οι New york times, αλλά και το MME της ομογένειας στις ΗΠΑ Greek Reporter.Τι να πούμε και για το Βρετανικό BBC ένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στον κόσμο, όπου το μέσο επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για πρώτη φορά που ο «φιλελεύθερος συντηρητικός Έλληνας πρωθυπουργός εμπλέκεται σε περιστατικό παραβίασης των περιοριστικών μέτρων» και θυμίζει την ποδηλατάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα με τη σύζυγό του.

Το δημοσίευμα επικαλείται το γνωστό πλέον βίντεο που έκανε το γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακούγεται το σχόλιο του χρήστη να αναρωτιέται «μπορούν όλοι αυτοί να χωρέσουν στο σπίτι του Στεφανάδη».Το άρθρο συνοδεύει φωτογραφία με τους μικρούς μαθητές που έβγαζαν σελφι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση βάζει συνεχώς νέα μέτρα, ενδεχομένως καλά κάνει, δεν είμαστε Ιατροί για να πούμε τη γνώμη μας επιστημονικά αλλά αφού τα βάζεις, τήρησέ τα εσύ πρώτος. Γίνε κοινωνός των μέτρων που νομοθετείς για να σε ακολουθήσουμε. Οι πολιτικοί αν δεν δρουν ως πρότυπα αλλά με αλαζονεία τότε δυστυχώς ούτε και οι πολίτες θα τηρήσουν τα μέτρα. Βέβαια κανείς δεν καλεί κανέναν πολίτη να το κάνει, αλλά μοιραία θα γίνει. Αντίθετα όμως εγκαλούμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό.


Πολύτιμη η συμβολή του 2020mag και του eretikos.gr για το παραπάνω ρεπορτάζ

Loading

One thought on “Μπαράζ δημοσιευμάτων στο εξωτερικό για το φαγοπότι της Ικαρίας

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock