Νάσος Ηλιόπουλος: Κυβερνητική συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη

Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τα σκάνδαλα, έκανε πλιάτσικο στα εμβόλια ενώ τελευταίο μέλημά της είναι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων

Νάσος Ηλιόπουλος: Κυβερνητική συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη

Ο κλειστός Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, οι διανομείς με τα μηχανάκια μέσα στο χιόνι, καθώς η κυβέρνηση δεν σκέφτηκε  να κάνει κάτι για την προστασία των εργαζομένων, οι ελάχιστες πια διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, η καλλιέργεια εφησυχασμού με τον εμβολιασμό που δεν προχωράει όπως θα έπρεπε και η επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από την κ. Μενδώνη και την κυβέρνηση. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, εφ΄ όλης της ύλης, Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Ξεκινώντας από τα χιόνια της Αθήνας και τη μη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είπε πως «η εικόνα της κλειστής εθνικής οδού, του ΗΣΑΠ που δεν λειτουργεί και την ίδια στιγμή «των εργαζόμενων με μηχανάκι να κάνουν delivery είναι ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης που δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι για την προστασία των εργαζομένων, γιατί φαίνεται για άλλη μία φορά, ότι το τελευταίο μέλημά της είναι το πως να προστατέψει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στο θέμα της παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια διαχείρισης της ζημιάς ρίχνοντας πίσω στη σιωπή και στο σκοτάδι τις φωνές που έχουν βρει το κουράγιο να βγούμε μπροστά, δίνοντας ένα σήμα ακόμη συγκάλυψης και συνενοχής, κι αυτό είναι εξοργιστικό».

«Από την πλευρά της κ Μενδώνη και της κυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε αμηχανία ούτε σιωπή, αλλά συγκάλυψη» ανέφερε σημειώνοντας: 

=>Αντί οι επώνυμες καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας να πάνε με πρωτοβουλία του ΥΠΠΟ στη δικαιοσύνη, η κα Μενδώνη μίλησε, γενικά και αόριστα για ανώνυμες καταγγελίες ενώ μιλάμε για βιασμούς.

=>«Αυτό είναι συγκάλυψη και συνενοχή γιατί ο κύριος Λιγνάδης είναι προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά

=>«Η κα Μενδώνη δεν έχει καμία θέση στο υπουργείο πολιτισμού και αποτελεί μαύρη κηλίδα για την ιστορία του πολιτισμού και πρέπει να φύγει άμεσα από αυτή τη θέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γλιτώνει από πολιτικές ευθύνες που έχει αυτή την επιλογή»

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και των εμβολιασμών, ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι με βάση τα αδιάψευστα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν μόλις 27 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική την ίδια ώρα που αυξάνονται οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία.  «Είναι πολύ σημαντικό ότι σε κεντρικά νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ όπως κι ότι έχουν ακυρώσει το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων και έχουν μετατραπεί ξανά σε Νοσοκομεία μιας νόσου».

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επαναφέρει την πρόταση ζωής και θανάτου εδώ και τώρα, να υπάρχει επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών όπως γίνεται σε κάθε σοβαρή χώρα. «Δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα, είτε των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, είτε των κλινικών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και να αφήνει το δημόσιο σύστημα στα όρια του» υπογράμμισε και συνέχισε

«Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ να λειτουργούν στα όρια του burn out και η κυβέρνηση να αρνείται να κάνει τα στοιχειώδη, δηλαδή επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, συνταγογράφηση των test, ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων».

Σχετικά με τις παλινωδίες στο ζήτημα του εμβολιασμού, ανέφερε ότι απο την αρχή ο σχεδιασμός ήταν λάθος γιατί ήταν ένας σχεδιασμός καλλιέργειας εφησυχασμού. «Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών από το καλοκαίρι που μιλούσαν για καθολικό εμβολιασμό μέχρι το ότι θα γίνονται 2.000.000 εμβολιασμοί τον μήνα, είχαν στόχο να μετατρέψουν το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Υπενθύμισε, δε, το «πλιάτσικο» με κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα, σημειώνοντας ότι σε άλλες χώρες θα υπήρχαν παραιτήσεις, αν 36χρονα και 40χρονα στελέχη της κυβέρνησης εμβολιάζονταν, παρακάμπτοντας τις ευπαθείς ομάδες και τους υγειονομικούς».

Παρέθεσε, μάλιστα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «έχουν εμβολιαστεί 7.000 αστυνομικοί και προκύπτει ένα ερώτημα, γιατί να μην είναι ευπαθείς ομάδες, όπως οι καρκινοπαθείς και άλλοι συμπολίτες μας»

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading