Βελόπουλος:«Κλείνουν σταδιακά τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη χώρα μας»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, βουλευτής και πρόεδρος της Ελληνικής λύσης, σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης,Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών ζητάει να μάθει το λόγο που κλείνουν σταδιακά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη χώρα μας. Μέσα σε όλα όπως θα διαβάσετε και στην ερώτηση υπάρχει και το υποκατάστημα του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Η ερώτηση

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πληροφορίες συμπολιτών μας, κατοίκων του Δήμου Ανατολικής Σάμου – Πυθαγόρειου – Πύργου – Καρλοβασίου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Δήμου Μεσολογγίου, στην Αιτωλοκαρνανία, οι τοπικές ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ υποβαθμίζονται συνεχώς, άλλοτε λόγω της μη ανανέωσης στις συμβάσεις των ταχυδρόμων και άλλοτε, λόγω ενός ήδη τετελεσμένου ή επικείμενου κλεισίματος υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στις εν λόγω περιοχές. Οι άνω συμπολίτες μας βλέπουν να υποβαθμίζονται οι περιοχές τους, ενώ προβληματίζονται, καθώς, παρατηρούν να κλείνει στην περιοχή τους το ένα υποκατάστημα Δημοσίων Υπηρεσιών μετά το άλλο, ενώ βιώνουν μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και ταλαιπωρία στην εξυπηρέτησή τους, όσον αφορά στην διεξαγωγή των συναλλαγών τους και στην διεκπεραίωση της αλληλογραφίας τους, κυρίως οι συνταξιούχοι και οι υπερήλικες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να στελεχώσετε επαρκώς τα ανωτέρω υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, ώστε, αφενός, να μπορούν να εξυπηρετούνται στις συναλλαγές τους όλοι οι Δημότες των επίμαχων περιοχών, και αφετέρου, να μην αποδυναμωθεί το δίκτυο της δημόσιας ταχυδρομικής διανομής στους παραπάνω Δήμους;
  2. Προτίθεσθε να προβείτε στο οριστικό κλείσιμο των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στις παραπάνω περιοχές;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα