Μνημείο στο σημείο που σκοτώθηκαν ο Άρης και η Κλαίρη

Από τη Σύνταξη

Όλοι θυμόμαστε τα δύο νέα παιδιά που έφυγαν άδικα από τη ζωή στο μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Σάμο, την Ικαρία και την Χίο στις 30 Οκτωβρίου του 2020. Η μνήμη για τους γείτονες Σάμιους είναι νωπή και για αυτό ως ένδειξη τιμής στα δύο παιδιά στήθηκε ένα μικρό μνημείο- εκκλησάκι στο σημείο που βρέθηκαν τα παιδιά, όπως μας πληροφορεί το samos24, που αλιεύσαμε την είδηση.

Το σημείο από τι φαίνεται είναι ακόμα επικίνδυνο, επειδή κάποια σπίτια έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα και κατεδαφιστέα, αλλά οι διαδικασίες κατεδάφισης είναι χρονοβόρες. Πάντως στη φωτογραφία φαίνεται πως με λαμαρίνα έχει διαχωριστεί το μνημείο από τα μπάζα.

Στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (24/02) – ημέρα γενεθλίων του Άρη – πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο συγκεκριμένο σημείο από τον π. Εμμανουήλ Γιαγουρτά. Για εμάς είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια μνημεία για να υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι η οποιαδήποτε ολιγωρία και έλλειψη σοβαρών μέτρων για τα παλαιά-κακοδιατηρημένα κτίρια, μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τη ζωή δυο νέων παιδιών, που δεν πρόλαβαν να ζήσουν τα όσα καλά μας δίνει η ζωή.

Έχει καταγγελθεί ότι σε πολλά μέρη της χώρας μας υπάρχουν τέτοια κτίρια, εμείς θα κλείσουμε με κάτι που είχε αναφέρει ο κύριος Τσελέντης εαν δεν κάνουμε λάθος, ότι η Αθήνα, η πρωτεύουσα που ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας, έχει πάνω από 10.000 κτίρια που χρίζουν κατεδάφισης και είναι επικίνδυνα σε μια περίπτωση Σεισμού, από τι φάνηκε τέτοια κτίρια υπάρχουν και στα νησιά μας και καλό είναι να επιταχυνθεί η γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου τα κτίρια αυτά να γκρεμίζονται ή ενδεχομένως να επισκευάζονται, πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα. Τα παιδιά αυτά ελπίζουμε να είναι τα τελευταία.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα