Δήμος Μυτιλήνης: Ανάδειξη έργων του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου

Την περαιτέρω ανάδειξη των έργων του Θεόφιλου αλλά και προβολής του τόπου επιχειρεί ο δήμος Μυτιλήνης, και ανταποκρινόμενος σε προτάσεις και συνεργασίες, έργα του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου θα συμπεριληφθούν σε σημαντικές διοργανώσεις.

Δήμος Μυτιλήνης: Ανάδειξη έργων του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου

Συγκεκριμένα τα έργα του Θεόφιλου θα συμπεριληφθούν στο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για την Επανάσταση του 1821, το οποίο θα προβάλει η δημόσια τηλεόραση και θα είναι διάρκειας 13 ωρών.

Επίσης τέσσερα έργα του Θεόφιλου θα συμπεριληφθούν στην ψηφιακή σύνθεση και παραγωγή καλλιτεχνικής διασκευής, που θα υλοποιηθεί από την σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης για λογαριασμό της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», ενώ έργο του Θεόφιλου αποτέλεσε εξώφυλλο στην έκδοση Παγκοσμίου Συνεδρίου Ιστορικών που έγινε στο Παρίσι το 2020 και συμμετείχε το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης ευχαριστεί τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, «που αφιλοκερδώς προέβη στην ψηφιοποίηση των έργων και μέσα από αυτή την πολύ προσεγμένη εργασία, μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουμε το έργο του μέσω αξιόλογων και σοβαρών προσπαθειών και κατά συνέπεια και το Μουσείο Θεόφιλου. Δεν αφήνουμε να πάει τίποτα χαμένο και αξιολογούμε κάθε ευκαιρία και πρόταση, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου και την προβολή του τόπου μας», όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Τσακύρης.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να κηρυχθούν τα έργα του Θεόφιλου από το Υπουργείο Πολιτισμού ως κινητά έργα πολιτιστικής κληρονομιάς και να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα τους σε όποια μελλοντική μετακίνηση ή χρήση. Ακόμα μετά την συνεννόηση με το Εθνικό Νομισματοκοπείο εκδόθηκε συλλεκτικό νόμισμα με τίτλο «150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ», που ήδη κυκλοφορεί.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock