Χίος: Τεστ για την covid-19 στις πύλες εισόδου προτείνουν οι φορείς

Μετά τον δήμο Ικαρίας, στις 24 Φεβρουαρίου του 2021, που είχε ζητήσει να γίνονται έλεγχοι στις πύλες εισόδου της Ικαρίας, κάτι που το επικρότησε και η αξιωματική αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας, που είναι και η πρώτη δύναμη των προηγούμενων εκλογών στην Ικαρία. Μετά την Σάμο με αίτημα και των δύο δήμων την 1η Μαρτιου σήμερα προστίθεται και η Χιο (Ρεπορτάζ της ΕΡΤ) σε αυτό το αίτημα. Είναι απαραίτητο προκειμένου να προστατευτούν οι πληθυσμοί από εισαγόμενα κρούσματα.

Χίος: Τεστ για την covid-19 στις πύλες εισόδου προτείνουν οι φορείς

Οι φορείς της Χίου λοιπόν ζητούν αποτελεσματικότερο έλεγχο των νεοεισερχομένων στο νησί με στόχο την μείωση του κινδύνου εισόδου νέων κρουσμάτων.

Η σχετική πρόταση συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και με τη συμμετοχή φορέων του Νομού.

Στην τηλεδιάσκεψη, διερευνήθηκαν τρόποι για την αρτιότερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την αυστηρότερη τήρηση της καραντίνας των στενών επαφών τους, τονίστηκε η σπουδαιότητα της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης του πληθυσμού μέσω των rapid test και η αναγκαιότητα περιοδικού ελέγχου με δωρεάν διάθεση τεστ για όλους τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με το κοινό. Τέλος επαναδιατυπώθηκε η διαχρονική επιθυμία του Ι.Σ. Χίου για παροχή έγκυρης επιστημονικής πληροφόρησης στην κοινή γνώμη.

Έχει λοιπόν σημασία τόσο στις μεταφορές μεταξύ των νησιών μας, όσο και στους μεταφερόμενους από την Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα ή από το εξωτερικό προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, να διενεργούνται έλεγχοι και να τηρείται και καραντίνα, ώστε να περιοριστούν τα εισαγόμενα κρούσματα και ειδικά όταν μιλάμε για την Ικαρία, που αυτή τη στιγμή δεν έχει κρούσματα, το θέμα αποκτάει σημασία.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading