Επιλέξτε τα κατάλληλα σεντόνια κούνιας – Άνετα σαν την αγκαλιά της μαμάς

Το πρώτο μέρος όπου τα μωρά βρίσκουν την ευχαρίστηση στον ύπνο τους είναι στην αγκαλιά της μητέρας τους, ένα περιβάλλον που δεν είναι μόνο μαλακό και ζεστό αλλά και προστατευτικό και ασφαλές. Το 70% των πρώτων εβδομάδων της ζωής του το μωρό σας θα κοιμάται.

Επιλέξτε τα κατάλληλα σεντόνια κούνιας – Άνετα σαν την αγκαλιά της μαμάς

Οι γιατροί λένε ότι τα μωρά μεγαλώνουν κυρίως τη στιγμή του ύπνου και με αυτή την έννοια ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των παιδιών. Έχει αποδειχθεί ότι τα μωρά που έχουν επαρκή ανάπαυση και ύπνο είναι πιο υγιή και πιο ευτυχισμένα. Όταν επιλέγετε το καλύτερο κατάλληλο βρεφικό κρεβάτι για το μωρό σας, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα αισθάνεται απαλά και ζεστά συναισθήματα σαν να ξεκουράζονται στην αγκαλιά της μητέρας τους.

Έτσι, τα σεντόνια πρέπει να είναι τόσο μαλακά και προστατευτικά όσο το δέρμα του μωρού είναι μαλακό και ευαίσθητο. Η επιλογή σεντονιών κούνιας είναι σημαντική και θα πρέπει να γίνεται με βάση όχι μόνο τα αισθητικά κριτήρια, αλλά και με βάση την ποιότητα και την ασφάλεια. Η υγεία του μωρού σας και η άνεση εξαρτάται από το ότι μπορείτε να αγοράσετε τα καλύτερα κλινοσκεπάσματα που θα ηρεμήσουν και θα χαλαρώσουν το μωρό σας. Το φθηνό υλικό μπορεί να διαταράξει το μαλακό δέρμα του μωρού σας και ίσως χρειαστεί επίσης να το αντικαταστήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού η φθορά τους θα είναι πιο σύντομη.

Για να κάνετε το μωρό σας να κοιμάται με άνεση σαν να βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές:

Οι γονείς θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλεια της κούνιας, τα υφάσματα και το πόσο εύκολο να πλένονται τα βρεφικά σεντόνια. Επιλέξτε άνετο βρεφικό κρεβάτι ή καλαθούνα αν πρόκειται για τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού σας και εξασφαλίστε χαλάρωση και απαλότητα κάνοντας το μωρό να κοιμάται με ευχαρίστηση. Τα καλύτερα σεντόνια για κούνιες προστατεύουν το μωρό σας από ασφυξία και στραγγαλισμό τοποθετώντας σταθερά γύρω από το στρώμα της κούνιας χωρίς ολίσθηση. Πάντα να αγοράζετε περισσότερα από ένα σετ σεντονιών, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε τα κλινοσκεπάσματα ανάλογα με τις ανάγκες. Μια πρακτική λύση ώστε να διασφαλίσετε την διάρκεια ζωής των σεντονιών του μωρού σας, είναι να χρησιμοποιήσετε σελτεδάκια και στο κρεβάτι. Πρόκειται για αδιάβροχα καλύμματα που θα κρατήσουν τα σεντόνια του μωρού στεγνά.

Χρησιμοποιήστε σεντόνια φτιαγμένα με καθαρό βαμβάκι ή βαμβακερή ύφανση που είναι μαλακό και πολύ εύκολο να τοποθετηθεί σε στρώματα. Το βαμβάκι έχει προτεραιότητα λόγω της αντοχής του. Το βαμβάκι αναπνέει, καθιστώντας δυνατή τη διατήρηση μιας ομοιόμορφης και άνετης θερμοκρασίας όταν το μωρό σας κοιμάται. Χρησιμοποιήστε μουσελίνες που αποτελούνται από οργανικό βαμβάκι επειδή είναι πολύ μαλακές και άνετες. Είναι ένα λειτουργικό ύφασμα κατάλληλο για όλες τις εποχές και διατηρεί τη ζεστασιά το χειμώνα και δεν είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τις διακοσμητικέ τάσεις στα παιδικά δωμάτια μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να μην χρησιμοποιήσετε κλινοσκεπάσματα ανάλογα με το φύλο του μωρού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλινοσκεπάσματα με ιδιαίτερα χρώματα, σχέδια και μοτίβα είτε πρόκειται για αγόρι, είτε για κορίτσι.

Επιλέξτε παιδικά σεντόνια που πλένονται στο πλυντήριο και χρησιμοποιείτε πάντα ζεστό κύκλο για να πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα για να σκοτώσετε σωματίδια σκόνης και άλλα μικρόβια. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο είναι ειδικά σχεδιασμένα για μωρά και είναι απαλλαγμένα από επικίνδυνα χημικά και αρώματα.

Όταν αγοράζετε κλινοσκεπάσματα για το μωρό σας, η τιμή δεν πρέπει απαραίτητα να είναι πρώτη προτεραιότητα. Ανεξάρτητα από το εάν ξοδεύετε λίγο ή πολύ στα σεντόνια  που θα χρησιμοποιήσει το μωρό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα σεντόνια και τα άλλα κλινοσκεπάσματα που θα αγγίξουν το δέρμα του μωρού σας είναι πολύ μαλακά σαν την αγκαλιά της μητέρας. Τα παιδικά σεντόνια που αναπτύχθηκαν με την τήρηση των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας θα δίνουν πάντα στο μωρό σας άνεση και μοναδική αίσθηση.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock