Μαθητές – Ικαρία: Άδικο το κλείσιμο των σχολείων στο νησί

Την αντίθεσή τους για το κλείσιμο του σχολείου τους καθώς και των υπολοίπων στο νησί, εκφράζουν οι μαθητές του Λυκείου Αγ. Κηρύκου, χαρακτηρίζοντας ως άδικη την απόφαση, καθώς στην Ικαρία δεν καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού

Μαθητές – Ικαρία: Άδικο το κλείσιμο των σχολείων στο νησί

Την αντίθεσή τους για το κλείσιμο του σχολείου τους καθώς και των υπολοίπων στο νησί, εκφράζουν οι μαθητές του Λυκείου Αγ. Κηρύκου, χαρακτηρίζοντας ως άδικη την απόφαση, καθώς στην Ικαρία δεν καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού.

Παράλληλα,ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου τους με τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας. 

Αναλυτικά:

«Εμείς, οι μαθητές του Λυκείου Αγ. Κηρύκου, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας για το κλείσιμο του σχολείου μας. Χωρίς να αγνοούμε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας λόγω του κορωνοιού, ωστόσο θεωρούμε άδικο το κλείσιμο του σχολείου μας – και των υπόλοιπων σχολείων στο νησί μας- καθώς στην Ικαρία δεν καταγράφονται κρούσματα. 

Οι λόγοι που ζητάμε το σχολείο μας να ανοίξει είναι πολλοί και εξαιρετικά σημαντικοί. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τη διά ζώσης διδασκαλία. Πολλοί από εμάς δεν διαθέτουν τα μέσα για εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση του μαθήματος ενώ οι περισσότεροι παρακολουθούμε το μάθημα από κινητό (με πολλούς και από τους καθηγητές μας να κάνουν μάθημα μέσω κινητού) με αποτέλεσμα η παρακολούθηση να είναι εντελώς δύσκολη έως και ανέφικτη.    

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, σας ενημερώνουμε ότι το δίκτυο τηλεπικοινωνιών στο νησί μας είναι προβληματικό και έτσι πολλοί από εμάς αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το μάθημα (ασθενές ή καθόλου σήμα, σε ορισμένες περιοχές σήμα από Τουρκία, συχνές διακοπές ρεύματος κ.α) ενώ η όποια παρακολούθηση του μαθήματος καταντάει όχι μόνο κουραστική και δύσκολη, αλλά εντελώς αδύνατη. Το αποτέλεσμα είναι τελικά να αισθανόμαστε αγανάκτηση, εκνευρισμό και  δυσφορία στην προσπάθεια μας να παρακολουθήσουμε το μάθημα  

Επίσης, από το Γενάρη και μετά αντιληφθήκαμε ότι η πρόσβαση στην εφαρμογή για χρήση του WeBex δεν είναι πλέον δωρεάν – απαιτείται η χρήση δεδομένων – κάτι οικονομικά δυσβάστακτο έως αδύνατο για πολλούς από εμάς, αλλά και για τους καθηγητές μας. Το αποτέλεσμα είναι και πάλι το ίδιο: να μη μπορούμε να παρακολουθήσουμε το μάθημα. 

Για όλους αυτούς τους λόγους – και με βασικό κριτήριο ότι στο νησί μας δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοιού – ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου μας με τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας». 

Alfavita

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.