O ΣΥΡΙΖΑ Χίου σχετικά με την πρόταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Την ώρα που στη χώρα μας έχει χαθεί κάθε έλεγχος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται δραματικά, και οι νεκροί να ξεπερνούν τους 8000, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

O ΣΥΡΙΖΑ Χίου σχετικά με την πρόταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά, με αφορμή τον νόμο για τις άδειες των καναλιών, δείχνει τον πανικό και το θράσος της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον συγκεκριμένο νόμο του Νίκου Παππά, προσπάθησε να βάλει τάξη και να σταματήσει την ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Μέχρι να ψηφιστεί αυτός ο νόμος, τα κανάλια επί 30 χρόνια λειτουργούσαν χωρίς άδεια, οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν πλήρωναν τις συχνότητες που κατείχαν, δεν πλήρωναν φόρο διαφήμισης, και δεν υπήρχε κανένας κανονισμός που να διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Ο νόμος Παππά επιχείρησε να βάλει φρένο στο αλισβερίσι πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ. Εξασφάλισε 250 εκατομμύρια ευρώ για το Ελληνικό δημόσιο, επέβαλε σωστά στους ιδιοκτήτες καναλιών να πληρώνουν για την χρήση των δημόσιων συχνοτήτων και φόρο διαφήμισης. Επιπλέον ο νόμος υποχρέωνε το κάθε κανάλι να απασχολεί τουλάχιστον 400 εργαζόμενους.

Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να στήσει ειδικό δικαστήριο για τον Νίκο Παππά. Κατασκευάζει αφήγημα για δήθεν σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ και ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου. Δημιουργεί ένταση και τοξικότητα διότι έτσι νομίζει θα σκεπάσει την αποτυχία της στο μέτωπο της πανδημίας.

Στη πραγματικότητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι ιδιοκτήτες των καναλιών, θέλουν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τόλμησε να πολεμήσει την διαπλοκή και να επιβάλει την νομιμότητα. Ο Νίκος Παππάς πληρώνει το γεγονός ότι με αυτό το νόμο θέσπισε κανόνες σ ένα χώρο που η διαπλοκή και η ασυδοσία είχαν γιγαντωθεί.

Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάθε τόσο σπαταλά λεφτά των φορολογούμενων πολιτών και δίνει με λίστες Πέτσα πολλά εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια για να την λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλουμε πλουραλισμό, πολυφωνία, κανόνες, στήριξη και νομιμότητα στο χώρο των ΜΜΕ, και είμαστε υπερήφανοι που η δική μας κυβέρνηση πάλεψε για αυτές τις αξίες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα πανικόβλητη προσπαθεί να κατασκευάσει αφηγήματα και εντυπώσεις. Όλες αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό, και με τέτοια φτηνά κόλπα δεν θα ξεφύγει από τις τεράστιες ευθύνες της.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΣ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading