Για την απεργιακή συγκέντρωση στην Ικαρία (14-12)

Εργαζόμενοι από κάθε κλάδο δημοσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, αγρότες, εκπαιδευτικοί, πυροσβέστες, αυτοαπασχολούμενοι πήραν μαχητικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου στην πλατεία Ευδήλου Ικαρίας. Η συμμετοχή στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία κυμάνθηκε σε υψηλά ποσοστά, με χαρακτηριστικότερο στις κατασκευές, στο δημοσίο κ.α.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Η διοίκηση του Δήμου Ικαρίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Στέλιο Σταμούλο, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Β.Αιγαίου, κ.α.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν: Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρία-Φούρνων η πρόεδρός του Νατάσσα Σωτηρίου. Από τον Σύλλογο Αυτοπασχολουμένων-Βιοτεχνών-Επαγγελματιών-Εμπόρων Ικαρίας, ο Μιχάλης Τσάκαλος. Από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας ο πρόεδρός του Φανούρης Καρούτσος. Από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας η Πόπη Λάκκα.

Την κεντρική απεργιακή ομιλία πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΣ Αποστόλης Δημόπουλος όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε «στην εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση της συμπατριώτισσάς μας, συνδικαλίστριας και μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος -Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου Κρήτης Καμίτση Μαρίας».

Εκφράστηκε η συμπαράσταση στην εργαζόμενη συνδικαλίστρια και απαιτήθηκε η άμεση επαναπρόσληψη της. Επίσης καταδικάστηκε η οργανωμένη επίθεση από μπράβους της νύχτας και φασιστοειδή που στρατολόγησε η εργοδοσία του «Market In», στα Γιάννενα, που δέχθηκαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» και μέλη ταξικών συνδικάτων που περιφρουρούσαν την απεργία,με στόχο να τρομοκρατήσουν και να σπάσουν την απεργιακή φρουρά.

Ήχησε για τα καλά στη συγκέντρωση το ταξικό σύνθημα: « Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά,εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»

Σχολιάστε Ελεύθερα