Πούτιν: Υπέρ της απελευθέρωσης των πατεντών εμβολίου

«Η συνεχιζόμενη πανδημία πρέπει να θεωρείται έκτακτη κατάσταση – Η Ρωσία φυσικά θα υποστηρίξει μια τέτοια προσέγγιση» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πούτιν: Υπέρ της απελευθέρωσης των πατεντών εμβολίου

Η Ρωσία «ακούει» θετικά την πρόταση για άρση της πατέντας των εμβολίων κατά της covid19, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτή τη στιγμή ακούμε ότι υπάρχουν ιδέες στην Ευρώπη που, κατά τη γνώμη μου, αξίζουν την προσοχή μας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε. «Η πρόταση είναι να παραιτηθούμε από όλα τα δικαιώματα προστασίας των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα εμβόλια κατά της COVID-19». Η Ρωσία φυσικά θα υποστηρίξει μια τέτοια προσέγγιση» επισήμανε ο ίδιος στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Η πρόταση αυτή «όχι μόνο δεν έρχεται σε αντίθεση, αλλά, απ΄ όσο και καταλαβαίνω, συμμορφώνεται με ορισμένους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ο οποίος προβλέπει την άρση αυτής της προστασίας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε εξαιρετικές περιστάσεις» ανέφερε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη πανδημία πρέπει να θεωρείται έκτακτη κατάσταση. «Επομένως, Τατιάνα Αλεξέβνα θα ήθελα να ζητήσω από εσάς και τους συναδέλφους σας να το εξετάσετε, να το επιλύσετε.», δήλωσε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως δεν αναφέρθηκε στην άρση των πατεντών στα εμβόλια που αρχικά στήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αλλά έκανε λόγο για ιδέα που «ακούγεται» στην Ευρώπη.

Left

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading