Αυτοψία Γιάννη Μπουρνού σε Πέτρα και Άνα

Την Πέτρα και την Άναξο επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Ν.Ε., Σταύρο Καραβασίλη και κλιμάκιο του κόμματος, προκειμένου να κάνει αυτοψία μετά τη μεγάλης έκτασης φυσική καταστροφή που χτύπησε τμήματα της Δυτικής Λέσβου.

Αυτοψία Γιάννη Μπουρνού σε Πέτρα και Άνα

Στην Πέτρα ο Γιάννης Μπουρνούς είχε σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Στρατή Ζαφείρη (Ανάπτυξης) και Κωνσταντίνο Πάππο (Πέτρας) και εκπροσώπους της κοινότητας Πέτρας, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Σταύρος Καραβασίλης, η περιφερειακή σύμβουλος, Μαρία Νικολάρα, ο δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Λέσβου, Δημήτρης Βελούτσος και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πέτρας.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Μπουρνούς και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε αυτοψία στις παραλιακές ζώνες της Πέτρας και της Ανάξου, όπου δεκάδες επαγγελματίες και κάτοικοι είδαν τα καταστήματα και τα σπίτια τους να υφίστανται βαρύτατες ζημιές, έως και ολικές καταστροφές, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Μετά την επίσκεψη, ο Γιάννης Μπουρνούς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε σχετικά: 

“Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, ώστε να ενισχύσουμε, όπως μπορούμε, την προσπάθεια για την πλήρη καταγραφή, την αποκατάσταση των ζημιών και την παροχή αποζημιώσεων το ταχύτερο δυνατό.

Πολλοί επαγγελματίες της Δυτικής Λέσβου, ήδη γονατισμένοι οικονομικά από το πολύμηνο, σκληρό lockdown και την απουσία ισχυρής στήριξης από την κυβέρνηση, είδαν τα μαγαζιά τους να καταστρέφονται ολοσχερώς, την ώρα που είχαν μόλις ανοίξει με την ελπίδα να ξαναδούν έσοδα από την όποια τουριστική κίνηση της σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πρέπει άμεσα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όλοι οι αρμόδιοι φορείς της αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας πρέπει να κινηθούν ταχύτατα, ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι πληγέντες. Μόνο έτσι θα έχουν την παραμικρή ελπίδα να αποκαταστήσουν τις εκτεταμένες ζημιές και να προλάβουν έστω ένα μέρος της τουριστικής περιόδου. Καλώ τον κύριο Πέτσα, κατά την επίσκεψή του την προσεχή Τρίτη στη Δυτική Λέσβο, να ακούσει με προσοχή τους πληγέντες και να προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την άμεση στήριξη των επαγγελματιών, ώστε να καταφέρουν αυτοί να ξανασταθούν στα πόδια τους το γρηγορότερο δυνατόν.  

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading