Μ. Κομνηνάκα: Εγκληματική η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου

Την επικίνδυνη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, κατά την συζήτηση στο κοινοβούλιο σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ρόδου είναι πως από τους τρεις αναισθησιολόγους που υπηρετούσαν – αριθμός που είναι πολύ μικρότερος από τις ανάγκες- έχει μείνει μόνο ένας, μετά την παραίτηση του ενός και την ασθένεια του δεύτερου. Μάλιστα, στον Οργανισμό του Νοσοκομείου προβλέπονται 10 θέσεις αναισθησιολόγων για να λειτουργεί με ασφάλεια η χειρουργική μονάδα.

Η Μαρία Κομνηνάνα υπογράμμισε πως η «Γαλάζια Ελευθερία» δεν μπορεί να χτιστεί μόνο με τα εμβόλια και πρόσθεσε πως οι νησιώτες παραμένουν όμηροι ενός συστήματος υγείας που δεν τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη και φροντίδα. Προειδοποίησε δε πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη στο Νοσοκομείο, με την άφιξη χιλιάδων επισκεπτών στο νησί το καλοκαίρι. Όπως είπε, σε συνθήκες πανδημίας αποτελεί έγκλημα η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επικαλέστηκε μια σειρά δικαιολογίες για τις ελλείψεις, υποστηρίζοντας ότι οι διαγωνισμοί για προσλήψεις βγαίνουν «άγονοι», ότι οι νέοι γιατροί «δεν επιλέγουν» την αναισθησιολογία, κ.α. Στο δια ταύτα επέμεινε σε «μπαλώματα» όπως οι μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία.

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading