ΣΕΝΙ:Πρόταση δράσης στα σωματεία και την ΠΟΕΔΗΝ

Οι κάθε κατηγορίας συμβασιούχοι (ΟΑΕΔ, Επικουρικοί κ.α.) αποτελούν πλέον ένα μεγάλο ποσοστό επί του συνόλου των υγειονομικών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.

Στο νοσοκομείο Ικαρίας, οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας αποτελούν το 48% του συνόλου των εργαζομένων του, καλύπτοντας διαχρονικές ελλείψεις μόνιμου προσωπικού. Με άλλα λόγια, οι μισοί σχεδόν εργαζόμενοι! Οι οποίοι μάλιστα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να απολύονται σταδιακά, με ολέθριες συνέπειες στην στελέχωση τμημάτων και υπηρεσιών του νοσοκομείου μας.

Ενδεικτικά, τα ποσοστά κάλυψης τμημάτων από συμβασιούχους είναι διοικητικό προσωπικό 33%, νοσηλεύτριες 50%, τραυματιοφορείς 58%, ακτινολογικό 20%, τεχνική υπηρεσία 66%, βοηθοί θαλάμου 40%, κουζίνα 70%, πλυντήρια 50% και καθαριότητα 100%.

Η μονιμοποίηση χωρίς διαχωρισμούς ή προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτως κατηγορίας αποτελεί πέρα από ρεαλιστικό αίτημα του νοσοκομειακού κινήματος, μιας ζωτικής σημασίας πολιτική επιλογή. Χωρίς αυτούς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κατάρρευση υπηρεσιών, με άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και την εξουθένωση του προσωπικού  που κοντά 1,5 χρόνο δουλεύει ασταμάτητα χωρίς άδειες.

Την ίδια στιγμή, τα πάγια κενά σε προσωπικό αλλά και ο ετήσιος ρυθμός συνταξιοδοτήσεων επιβάλλουν όχι μόνο την μονιμοποίηση όλων αυτών, αλλά και χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και μη προσωπικού.

Ύστερα από σχετικές αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων:

  • Συγκροτούμε επιτροπή συμβασιούχων εργαζομένων που συναντιέται και συντονίζεται με το Δ.Σ. του συλλόγου μας σε εβδομαδιαία βάση
  • Ξεκινάμε παράλληλα με τις κινητοποιήσεις και δικαστικό αγώνα για την μονιμοποίησή τουςΣυντονιζόμαστε σε αγωνιστική κατεύθυνση με κάθε σωματείο της υγείας που αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες.
  • Στόχοι του αγώνα μας είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ανεξαρτήτως είδους σύμβασης, κόντρα σε λογικές διάσπασης και διχασμού που θέλει να επιβάλλει η ηγεσία του υπουργείου υγείας. Όλοι τους είναι απαραίτητοι.
  • Απαιτούμε από προϊσταμένους τμημάτων και την διοίκηση σε Ικαρία και Σάμο να δηλώσουν εγγράφως πως όλοι οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι και η απόλυσή τους θα πλήξει την λειτουργία του νοσοκομείου.
  • Απαιτούμε από τα τμήματα να χορηγούν κανονικά τις άδειες που οφείλονται στους συμβασιούχους καθώς αν απολυθούν, θα τις χάσουν.
  • Όλοι οι συμβασιούχοι είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο μας και απαιτούμε από την ΠΟΕΔΗΝ

1.     να τους αναγνωρίσει τώρα όλους τους ως ισότιμα μέλη με τους μόνιμους συναδέλφους

2.     να καλύψει μέρος των δικαστικών εξόδων που θα γίνουν.

3.     Να καλύψει κάθε μορφή αγώνα που θα επιλεγεί

4.     Να βγάλει άμεσα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης καλώντας τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη σε συνάντηση συντονισμού.

Η απεργία στις 16/6 είναι μια τέτοια ευκαιρία.

  • Όλα τα σωματεία να εγγράψουν τους συμβασιούχους στα μητρώα μελών τους.
  • Προσανατολιζόμαστε στην κατεύθυνση για επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κάθε εβδομάδα μέσα στο καλοκαίρι, με κάλυψη από την ομοσπονδία, προκειμένου να αναδειχτούν τα κενά που θα προκληθούν σε κάθε υπηρεσία χωρίς την παρουσία των συμβασιούχων.

Απευθυνόμαστε στα σωματεία της υγείας σε όλη την χώρα και ελπίζουμε στην ανταπόκρισή τους. Ο αγώνας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και για μαζικές προσλήψεις στην υγεία δεν χωράει αναβολή. Η κυβέρνηση της ΝΔ από Σεπτέμβρη θα επανέλθει με τις γνωστές συνταγές των συγχωνεύσεων νοσοκομείων/τμημάτων/υπηρεσιών και επέκταση των ΣΔΙΤ, σπρώχνοντας το ΕΣΥ στην περεταίρω ιδιωτικοποίησή του. Είμαστε διαθέσιμοι σε κάθε άλλη πρόταση/πρωτοβουλία συντασσόμενοι με αιτήματα πάλης που μας ενώνουν.

ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ – ΜΑΖΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Για επικοινωνία: 6981735188, 6977772607, email: salvatoredroulias@yahoo.gr

Σχολιάστε Ελεύθερα