Ανακοινώσεις Αυτοαπασχολουμένων και Συνταξιούχων Ικαρίας για ΑΠΕΡΓΙΑ 10 Ιούνη

Δύο ανακοινώσεις κάλεσμα για την Απεργία της 10ης Ιουνίου από τον σύλλογο αυτοαπασχολούμενων-βιοτεχνών-επαγγελματιών και εμπόρων της Ικαρίας και από το Σωματείο συνταξιούχων-μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων.

Ανακοινώσεις Αυτοαπασχολουμένων και Συνταξιούχων Ικαρίας για ΑΠΕΡΓΙΑ 10 Ιούνη

Η ανακοίνωση των Αυτοαπασχολούμενων

ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους Εμπορικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο νησί μας να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση των συνδικάτων την Πέμπτη 10 Ιούνη, ώρα 12 το μεσ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υγεία και τη ζωή μας.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στην εμβληματική κατάκτηση των εργαζομένων για πάνω από έναν αιώνα, το 8ωρο, τσακίζοντας ταυτόχρονα το εισόδημά μας καθώς και την κυριακάτικη αργία.

Είναι προφανές, κι ενώ βρισκόμαστε στη μέση της οικονομικής κρίσης, ότι αυτό θα σημαίνει το τελειωτικό χτύπημα για όλους μας. Εργαζόμενοι δίχως εισόδημα, συνεπάγεται μαγαζιά χωρίς εισόδημα.

Μέσα στον ορυμαγδό με την πανδημία, τους εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα, τη συνεχιζόμενη φορολογική αφαίμαξη μας για να μη λιγοστεύουν τα κέρδη των λίγων, είναι ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος για να ενώσουμε τις φωνές μας.

Όλοι μαζί, αυτοαπασχολούμενοι, σύλλογοι επαγγελματιών, ταξικά εργατικά σωματεία, βιοπαλαιστές αγρότες, σύλλογοι γυναικών και γονέων, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, έχουμε περισσότερη δύναμη.

Μαζί δίνουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, για την εργασία και το εισόδημα, για την Παιδεία και τον ελεύθερο χρόνο, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Για την επιβίωση και το μέλλον μας !

Δε θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα !

Δουλειά και ζωή με δικαιώματα !

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη, ώρα 12 το μεσ.

στην πλατεία Αγ.Κηρύκου.

Η ανακοίνωση των συνταξιούχων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ στις 12 το μεσ

Το σωματείο μας στέκει αγωνιστικά μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην πανεργατική –πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 10 Ιούνη.

Το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση,αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Πάνω από ένα χρόνο μέσα στο ξέσπασμα της πανδημίας και ενώ καθημερινά θρηνούμε νεκρούς, τα νοσοκομεία γεμάτα διασωληνωμένους και παρά τις ανάγκες για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Όσο για τις ιδιωτικές κλινικές όχι μόνο αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη αλλά εξακολουθεί να τις μπουκώνει με χρήμα.

Μέσα σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση που ζει ο λαός, η κυβέρνηση συνεχίζει με συνέπεια την επίθεση σε ότι έχει απομείνει. Το χτύπημα που προσπαθεί σε κάθε εργασιακό χώρο: κατάργηση οκταώρου, επιβολή δεκάωρης δουλειάς.

Επιχειρείται να γκρεμιστούν κατακτήσεις που είναι ζωή για τον εργαζόμενο.

Η διεκδίκηση, η υπεράσπιση, η κατοχύρωση του οκταώρου ήταν αγώνας και μάχη ανειρήνευτη με τα αφεντικά στο άδικο σύστημα εκμετάλλευσης.

Όλα αυτά μπορεί να δυσκ ολεύουν και εμάς τους συνταξιούχους, αλλά δε θα μας φιμώσουν.

Ματαιοπονούν αν πιστεύουν πως θα δεχτούμε τον σφαγιασμό των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

Το δίκιο κρίνεται στο δρόμο του αγώνα. Εκεί θα μας βρίσκουν πάντα και θα κερδίσουμε στο τέλος. Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

Το αντεργατικό έκτρωμα, ο εργαζόμενος λαός θα το πετάξει στα σκουπίδια.

Το Δ.Σ του Σωματείου ΙΚΑΡΙΑ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading