Συνάντηση του Επάρχου Ικαρίας με τον νομικό σύμβουλο της αντιπεριφέρειας Σάμου

Συνάντηση  είχε ο Έπαρχος με τον Νομικό Σύμβουλο της Αντιπεριφερειας Σάμου και Επαρχείου για θέματα που αφορούν την Επαρχία, τις νομικές διαδικασίες σε σχέση με την πορεία των έργων, όπου διαπιστώθηκε μια καλή συνεργασία,συνεχής και καθημερινή.

Συζητήθηκε το ξεκαθάρισμα των γραμμών της μεταφοράς μαθητών. Η πλευρά του Επαρχείου κάνει έναν επανασχεδιασμό των δρομολογίων για να μην υπάρχει καμιά αδικία στην μεταφορά των μαθητών και να μην μείνει κανένα παιδί που να μην μεταφέρεται στην Επαρχία μιας και η πολιτεία έως τώρα διαθέτει περίπου 5.000€ ημερησίως για την μεταφορά των μαθητών  στην Ικαρία και τους Φούρνους. Επίσης ανακοινώθηκε σε σχ’εση με την διαδικασία της «προσφυγής με διαδικασία διαπραγμάτευσης» με τους μεταφορείς, ότι θα σταλεί ερωτηματολόγιο προς όλους τους γονείς των μεταφερόμενων μαθητών όπου θα απαντήσουν για κάθε τι που έχει σχέση με την μεταφορά των παιδιών τους και ότι θα γίνεται έλεγχος τακτικότερα για τη ασφάλεια και νομιμότητα των μεταφορέων και γενικά των μεταφορών για να είναι πάντοτε διασφαλισμένη η ασφάλεια των μαθητών.

Λίγο αργότερα ο Έπαρχος έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας για τη μη προσέγγιση του «Νήσος Μύκονος» στον Αγ.Κήρυκο, αφού όπως ανακοινώθηκε το πλοίο θα προσεγγίζει δυό φορές την εβδομάδα μόνο τον εύδηλο.

Σχολιάστε Ελεύθερα