Δήλωση Γ.Μπουρνού για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η 14η Ιουνίου είναι αφιερωμένη στους εθελοντές αιμοδότες. Στους εκατομμύρια αφανείς, μικρούς ήρωες, που έχουν αφιερώσει την κοινωνική δράση τους στη νίκη της ζωής.

Στην περίοδο της πανδημίας φάνηκε ξεκάθαρα ο ζωτικής σημασίας ρόλος των εθελοντών αιμοδοτών, πολλοί εκ των οποίων με αυταπάρνηση πήγαν και ξαναπήγαν να αιμοδοτήσουν, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις αίματος που προκλήθηκαν.

Οι εθελοντές αιμοδότες είναι στυλοβάτες του Συστήματος Υγείας διασφαλίζοντας με την προσφορά τους την επάρκεια αίματος για τα χειρουργεία, τους πολυμεταγγιζόμενους και κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Γι αυτή τους την προσφορά τους ευχαριστούμε από καρδιάς με απεριόριστη ευγνωμοσύνη. 

Όμως, δεν αρκούν οι ευχαριστίες.

Χρειάζεται το κράτος να στηρίζει έμπρακτα το τεράστιο έργο των συλλόγων εθελοντικής αιμοδοσίας και να κάνει το παν μέχρι την επίτευξη του πολυπόθητου μεγάλου στόχου, της πλήρους κάλυψης των αναγκών της χώρας σε αίμα από τη συστηματική εθελοντική αιμοδοσία, χωρίς εισαγωγές αίματος από το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έκανε σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση αναβαθμίζοντας το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την κεντρική διαχείριση του αίματος. Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να απαξιωθεί, αλλά να επιταχυνθεί. 

Σχολιάστε Ελεύθερα