Ερώτηση της Μ.Κομνηνάκα για το νοσοκομείο Μυτιλήνης

Τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης συζητήθηκαν στην Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.Το κτίριο χτίστηκε το 1940 και είναι σε άθλια κατάσταση και η κλινική εδώ και πολύ καιρό παραμένει με μία μόνιμη ψυχίατρο ενώ για μικρά διαστήματα ενισχύεται με ψυχίατρο που μετακινείται από νοσοκομείο των Αθηνών, χωρίς ουσιαστικά να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

Ερώτηση της Μ.Κομνηνάκα για το νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η κύρια Κομνηνάκα καταθέτοντας το πρόβλημα στη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή , ζήτησε μετεγκατάσταση, αλλά και τη στελέχωση το ταχύτερο δυνατόν της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με όλο το απαραίτητο ιατρικό – νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Στην ερώτηση απάντησε η υφυπουργός Ζωή Ράπτη, αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας σημειώνοντας ότι από το 2016 έχουν εκδοθεί πολλές προκηρύξεις για την κάλυψη κενών θέσεων ιατρών στην ψυχιατρική κλινική του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, πλην όμως όλες έχουν βγει άγονες. Η κ. Ράπτη παρέπεμψε τη λύση του θέματος στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για το σχέδιο για την παροχή κινήτρων σε γιατρούς σε απομονωμένες και νησιωτικές περιοχές όποτε και όταν αυτό τεθεί σε λειτουργία , να υπάρξει ενδιαφέρον και για τις θέσεις της ψυχιατρικής κλινικής.

Όσον αφορά το κτιριακό πρόβλημα της κλινικής η κυρία Ράπτη ανέφερε η κλινική δεν μπορεί να μετεγκατασταθεί, αλλά θα γίνουν ανακατασκευές. Σημείωσε ότι εκπονήθηκε μελέτη για την ανακατασκευή της κλινικής και το έργο θα ενταχτεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 445.000 ευρώ.

“Οι θέσεις δεν καλύπτονται, καθώς είναι άθλιες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να δουλέψουν οι εργαζόμενοι”, κατήγγειλε στη δευτερολογία της η Μ. Κομνηνάκα, τονίζοντας ότι με την ασκούμενη πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης στον χώρο της Υγείας, δεν εξασφαλίζονται ούτε οι στοιχειώδεις όροι αξιοπρεπούς άσκησης του επαγγέλματός τους, ενώ οι υποσχέσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων περισσεύουν τόσο από τη σημερινή όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού, επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν μόνιμες και σταθερές προσλήψεις, ώστε να μην εμφανίζονται τα προβλήματα από τη λήξη των συμβάσεων τους.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading