Οι ανθρώπινες απώλειες και οι μάχες

Όλα αυτά τα μέτωπα δυστυχώς αφήσαν και τις δικές τους απώλειες. Πρώτα-πρώτα χάσαμε έναν αξιόλογο άνθρωπο τον Κωνσταντίνο Μίχαλο με ανακοπή την ώρα που βρισκόταν στην επιχείρησή του, που προσπαθούσε να σώσει. Κατά δεύτερον χάσαμε έναν εθελοντή, οικογενειάρχη και κάτοικο της Ιπποκρατείου πολιτείας όπου πολύ ορθώς ζητήθηκε τα παιδιά του να υιοθετηθούν από την Ελληνική βουλή. Είναι μια ελάχιστη ένδειξη σεβασμού όχι μόνο στον Βασίλη Φιλώρα, αλλά γενικά σε όλους αυτούς που δίνουν την μάχη.

Οι ανθρώπινες απώλειες και οι μάχες

Δίπλα σε αυτά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία διακομίστηκαν 5 τραυματίες-εγκαυματίες, οι δύο διασωληνώθηκαν, ως τελευταία εξέλιξη μαθαίνουμε από την εφημερίδα Αυγή, ότι οι δύο εθελοντές χαροπαλεύουν. Οι δυό τους είναι αδέρφια και όπως αναφέρει ο πατέρας τους, Κώστας Μανιάς, που μίλησε στην ΕΡΤ, ο ένας γιος του χαροπαλεύει ενώ ο άλλος έχει σοβαρά εγκαύματα και στα δυο του χέρια. Οι δύο εθελοντές που δεν διασωληνώθηκαν παραμένουν στο νοσοκομείο με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων και έχουν υποβληθεί σε θεραπεία. Συγκεκριμένα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

Στην αμυγδαλιά Φωκίδας έχουμε όμως τον τρίτο νεκρό, αφού ένας χειριστής μπουλντόζας, που πραγματοποιούσε εργασίες στο καμένα από την πρόσφατη πυρκαγιά, έχασε τη ζωή του όταν το μηχάνημα από άγνωστη αιτία έπεσε σε γκρεμό και ανατράπηκε. Πραγματικά όταν χάνονται άνθρωποι είναι μια τραγωδία, βέβαια τραγωδία είναι και να χάνονται περιουσίες και τα πανέμορφα δάση που διαθέτει η πατρίδα μας.

Να ευχηθούμε σε όσους παλεύουν ταχεία ανάρρωση, να πούμε τα συλλυπητήριά μας σε όσους έχασαν τους ανθρώπους τους και να δείξουμε την πρέπουσα τιμή σε όλους όσους πάλεψαν, παλεύουν και ζουν όλο αυτό το δράμα. Ευθύνες υπάρχουν, αλλά η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους πιο σκεπτικούς, σοβαρούς και με πολιτική ανακούφισης αυτών των ανθρώπων, και θα σταθούμε εδώ σε ένα μόνο σημείο ότι ανεξαρτήτως τις έγινε, πρέπει να υπάρξει επόμενη μέρα για όλους μας και διίως για αυτούς που είδαν την περιουσία τους να καίγεται. Και το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο οικονομικό.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading