Δεν θα συμμετέχει στα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ στη Ζερβού ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

Την απόφαση της να μην συμμετέχει στα εγκαίνια της νέας δομής στου Ζερβού ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου, με αφορμή την έκκληση για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Παράταξη, «Η Σάμος Αλλάζει», ώστε να καθοριστεί η τάση του σώματος για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν θα συμμετέχει στα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ στη Ζερβού ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

Η Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι δε θα συμμετέχει γιατί δε πρόκειται για κάποια γιορτή, αλλά η λειτουργία του αποτελεί αναγκαίο κακό.

«Ως δήμος ποτέ δε κλείσαμε τη πόρτα στον ειλικρινή διάλογο και στη συνεργασία, ποτέ δεν αποφύγαμε την ανάληψη ευθύνης. Η μαζική αποσυμφόρηση του νησιού έγινε και οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν. Ο τόπος μας “ησύχασε”, η κοινωνία μας αισιοδοξεί παρ’ όλα τα πλήγματα και τις δοκιμασίες που δέχτηκε από το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τον φονικό και καταστροφικό σεισμό. Αυτά δεν έγιναν από μόνα τους. Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση τήρησε αυτές τις δεσμεύσεις. Διαφωνούμε κάθετα με το μέγεθος της δομής, όπως με ισχυρή πλειοψηφία έχει αποφασίσει το δημοτικό μας συμβούλιο. Η Ευρώπη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλει να διαφυλάσσει πάνω απ’ όλα τα δικαιώματα των πολιτών της. Σχέδιο, συνεργασίες και αγωνιστικότητα χρειάζεται για να μείνει άδεια η δομή ή έστω με την ελάχιστη δυναμικότητα και χρόνο παραμονής των μεταναστών στο νησί. Αυτός πρέπει να είναι ο εθνικός στόχος κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock