Τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης για τα θέματα της Σάμου

Δελτίο τύπου του Χριστόδουλου Στεφανάδη

Τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης για τα θέματα της Σάμου

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. κ. Ευσέβιο, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιου Στάντζου, του Δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Α. Λυμπέρη και του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γ. Κυριαζή.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τον σεισμό και την πλημμύρα. Ειδικότερα:

Σχετικά με τη δημιουργία πλατφόρμας arogi.gov.gr που λειτουργεί για άλλες σεισμόπληκτες περιοχές, ο κ. Υπουργός είπε ότι θα εξεταστούν οι τεχνικές δυνατότητες με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε από τον Νοέμβρη να μπορούν και σεισμόπληκτοι της Σάμου να ενταχθούν στο πλαίσιο της πλατφόρμας arogi.gov.gr .

Σχετικά με τη χρηματοδότηση αποκατάστασης των σχολικών μονάδων Ανατολικής Σάμου, για τα οποία έχουν υποβληθεί μελέτες, υποσχέθηκε άμεση χρηματοδότηση, με αρχικό ποσό της τάξεως των 1.200.000 ευρώ.

Για τα ανάλογα προβλήματα των σχολικών μονάδων της Δυτικής Σάμου θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία, άμεσης χρηματοδότησης, μόλις υποβληθούν οι οριστικές μελέτες.

Συζητήθηκε το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών του Καρλοβάσου που στεγάζονται στο παρακείμενο δρόμο του ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου που έχει αποκλεισθεί. Ο κ. Υπουργός, επειδή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύψει το θέμα, σε επικοινωνία με τον κ. Κυριαζή συμφώνησαν να δοθεί έμμεση χρηματοδότηση μέσω του επιμελητηρίου. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε για τις διαδικασίες αποκατάστασης του Ιερού ναού που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των επαγγελματιών.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για την πορεία των έργων που διενεργούνται από την Περιφέρεια και αφορούν λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και οδικό δίκτυο.

Συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών χρηματοδότησης, όπου υπάρχουν τελικές μελέτες που έχουν υποβληθεί, όπως επίσης επιτάχυνση διαδικασιών υποβολής των μελετών που εκκρεμούν.

Συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των τμημάτων του Πανεπιστήμιου που λειτουργεί στο Καρλόβασι, τρέχοντα θέματα του Δήμου Δυτικής Σάμο που αφορούν στην χρηματοδότηση σεισμόπληκτων οικειών και επιχειρήσεων και άλλα.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος που εμπράκτως αποδεικνύει συνεχώς ότι τα προβλήματα της Σάμου βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα του ίδιου, της Κυβέρνησης της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading