Μουτζούρης: “Δεν θέλουμε τα νησιά μας προσφυγονήσια”

Την ευκαιρία να εκφράσει για μια ακόμα φορά την απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να είναι υπέρ μικρών δομών στα νησιά, μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση προσφύγων- μεταναστών, είχε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Μουτζούρης: “Δεν θέλουμε τα νησιά μας προσφυγονήσια”

Ο κ. Μουτζούρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου όπου παρουσίασε τους 5 νέους Αντιπεριφεριάρχες από τη Χίο, σημείωσε ότι τόσο ο ίσιος προσωπικά όσο και σαν περιφερειακή αρχή, δεν εκχωρούν την ευθύνη για τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού προβλήματος, έχοντας την μέριμνα για την εφαρμογή των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Θα υποδεχτεί τον Πάπα

Μάλιστα σχολίασε και το περιστατικό με το φορτηγό πλοίο που έμεινε ακυβέρνητο νότια της Κρήτης και κατέληξε στο λιμάνι της Κω.

«Το ότι οδηγήθηκαν στην Κω, ως ασφαλές λιμάνι σημαίνει κάτι. Υπάρχει η τάση να γίνουν τα νησιά μας προσφυγονήσια», σημείωσε.

Λίγο νωρίτερα είχε τονίζει ότι θα υποδεχθεί τον Πάπα στη Λέσβο, στις 4 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι δεν είναι ίδια η κατάσταση τώρα με αυτή πριν μερικά χρόνια όταν είχε επισκεφτεί και πάλι το νησί. «Θα καταστήσουμε σαφές ότι δεν θέλουμε τα νησιά μας προσφυγονήσια», τόνισε ο κ. Μουτζούρης.

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, Στέλιου Καμπούρη, που προέρχεται από το συνδυασμό «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο». Επικρότησε την ενέργεια του Περιφερειάρχη να ζητήσει από όλους τους αντιπεριφερειάρχες να είναι σύμφωνοι με τον τρόπο που χειρίζεται το μεταναστευτικό η Περιφέρεια. Εμμέσως με αυτό τον τρόπο δεσμεύονται και οι ανεξάρτητοι αντιπεριφερειάρχες που προέρχονται από το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου, που στήριξε η ΝΔ.

Προέχουν για τη Χίο

Σε ότι αφορά τα ζητήματα της Χίου ο κ. Μουτζούρης προέταξε τα έργα της οδικής παράκαμψης της κοινότητας Χαλκειούς, που έχει οδηγηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατόπιν ενστάσεων πολιτών, και την ολοκλήρωση του φράγματος Κόρης Γεφύρι, που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.