Λέσβος: Προγραμματική σύμβαση για ανακατασκευή της καμένης αποθήκης του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου

Υπεγράφη την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 στο κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου Δυτικής Λέσβου – Συνεταιρισμού Μεσοτόπου για την ανακατασκευή της αποθήκης ζωοτροφών του τελευταίου, που υπέστη το περασμένο Ιούλιο καταστροφική πυρκαγιά.

Λέσβος: Προγραμματική σύμβαση για ανακατασκευή της καμένης αποθήκης του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου

Την σύμβαση υπέγραψαν από κοινού, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Βασίλη Ζαγκούλη. Στην υπογραφή της Σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης: ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Πανάγος Κουφέλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοτόπου Γαβρίλος Πιπίνης , ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Αρτέμης Κουρλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος Εμμανουήλ Κωνσταντιδέλλης, οι Ειδικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Μιχ. Ταμβακέλλης, Μιχ. Πολυπαθέλλης, Μιχ. Δήσσος και Γεώργιος Σίμος και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δημήτρης Ακριώτης.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπογράφοντας την Σύμβαση τόνισε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη στιγμή να υπογράψουμε τη Σύμβαση με τον διαμεσολαβούντα Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρο και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Ζαγκούλη,. για την ανακατασκευή της Δομής του κτιρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου που καταστράφηκε στις 13 Ιουλίου. Εξ αρχής είχαμε πει ότι θέλουμε να συμβάλλουμε προς αρωγή του Συνεταιρισμού μετά το καταστροφικό συμβάν. Και έτσι πράξαμε. Η απαιτούμενη χρηματοδότηση της τάξεως των 250.000 ευρώ θα γίνει με πόρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Είναι μία πολύ σημαντική απόφαση για το Συνεταιριστικό Κίνημα. Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και όσους συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα.»

Την θετική εξέλιξη χαιρέτισε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος τονίζοντας: «Αποδείξαμε πως τα λόγια συμπαράστασής μας και οι δεσμεύσεις μας για την ουσιαστική βοήθεια του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, δεν ήταν ευχολόγια. Προχωράμε πλέον αποφασιστικά για να αποκαταστήσουμε τη ζημιά και να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία σε έναν πρότυπο Συνεταιρισμό του τόπου μας».

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ζαγκούλης υπογράμμισε ότι με τη βοήθεια της Περιφέρειας ο Συνεταιρισμός θα επανέλθει σύντομα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντιδέλλης, αναφέρθηκε “στις υποσχέσεις που έγιναν πράξεις με θετικό αποτέλεσμα”, καθώς και στις αναπτυξιακές προοπτικές που έχει ο Συνεταιρισμός υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι “Ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου γονάτισε αλλά δεν έπεσε χάρις στη στήριξη που έλαβε. Είναι ζωντανός και εκτός του ότι απασχολεί 20 με 25 άτομα, δίνει εισόδημα σε πολλούς κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή του Μεσοτόπου, στηρίζοντας την οικονομία της Λέσβου. Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη και όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μας.”

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.