Το ντοκιμαντέρ «Ο ασκός του Αιόλου» στις Κινηματογραφικές προβολές των «Αντίλαλων»

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αντίλαλοι» διοργανώνει (για τρίτη χρονιά) χειμερινές κινηματογραφικές προβολές (κάθε Παρασκευή & Δευτέρα). Έτσι ο πολιτιστικός σύλλογος προχωρά στην προβολή του ντοκιμαντέρ, Ο ασκός του Αιόλου, την Δευτερα 22 Νοεμβρίου του 2021 στις 20:30, στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου.

Το ντοκιμαντέρ, αποτέλεσμα 2 χρόνων γυρισμάτων σε 16 περιοχές της Ελλάδας και άλλων δύο χρόνων επισταμένης δημοσιογραφικής έρευνας, αποκαλύπτει μια πραγματικότητα που παρέμενε επιμελέστατα κρυμμένη κάτω από τη σκόνη της αδιαφάνειας και της προπαγάνδας της πράσινης ανάπτυξης.

Με αφορμή την αλόγιστη διασπορά ανεμογεννητριών, όπως σημειώνουν οι παραγωγοί, σε όλη τη χώρα και την ασύστολη χορήγηση αδειών σε πολυάριθμες εταιρείες εγκατάστασης αιολικών, η ομάδα παραγωγής επιδίωξε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αλλά και να καταγράψει την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές αυτές, καθώς και να μεταφέρει στο κοινό με κάθε λεπτομέρεια τις ευρύτερες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες των λεγόμενων επενδύσεων «πρώτης προτεραιότητας».

Η προβολη του ντοκιμαντέρ γινεται με την ευγενικη παραχωρηση του Σκηνοθετη και της ομαδας παραγωγης

Η ομάδα παραγωγής έκανε προτεραιότητά της να αποδείξει την αλήθεια  μέσα από τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσιογραφική έρευνα και να σπάσει τη σιωπή που είχε επιβληθεί από τα ΜΜΕ, να βοηθήσει το κοινό να πληροφορηθεί και να συζητά σε βάθος το τι ακριβώς συμβαίνει με τον ενεργειακό σχεδιασμό της πράσινης ανάπτυξης, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα. Σχεδιασμό που όπως φάνηκε, κατά την άποψη των παραγωγών, δεν είχε στόχο, την παραγωγή καθαρής ενέργειας, την μείωση των ρύπων, την ελάττωση της χρήσης του λιγνίτη.

Η πράσινη ανάπτυξη και ο τρόπος που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα σε τούτο τον τόπο, δεν συνιστά τίποτε άλλο από ένα απέραντο τραπέζι, στρωμένο με λουκούλλεια γεύματα για μεγαλοεργολάβους και επιχειρηματίες-μεγαθήρια. 

Σχολιάστε Ελεύθερα