Στήριξη των σωματείων της Ικαρίας στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου

Το συνδικάτο οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων,η ένωση τεχνικών της ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας, το σωματείο Συνταξιούχων μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων και η ένωση Δημοκρατικών γυναικών Ικαρίας μας έστειλαν κείμενο συμπαράστασης στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας.

Στο κείμενο καλούν τους συμπατριώτες μας στην κινητοποίηση (1η Δεκεμβρίου-11:30 π.μ) έξω από το νοσοκομείο Ικαρίας και βάζουν ως διεκδίκηση την Γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας, τις Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, καθώς και την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Επίσης ζητάνε να ανακληθούν τώρα όλες οι διατάξεις για αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητες, στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια. Ζητούν την δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ και την αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο. Επίσης ζητούν την δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.

Ένα άλλο αίτημα είναι τα Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ,(και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο), ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού και η στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επίσης ζητούν την προστασία των ανέργων, την ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και βεβαίως το πιο βασικό αίτημα της μη περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

Όπως τονίζουν Τα σωματεία για μια ακόμα φορά ενώνουν τη φωνή τους, με τη φωνή των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζόμενων στην υγεία συνολικά, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για τους κατοίκους των νησιών μας.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading