Μαθήματα, αγώνες και λύση σκακιστικών προβλημάτων στην Ικαρία

Αρχίζει στις 5 Δεκεμβρίου το Πρωτάθλημα Μαθητών και Μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου

Μαθήματα, αγώνες και λύση σκακιστικών προβλημάτων στην Ικαρία

Συνεχίζονται τα μαθήματα σε παιδιά και σε αρχάριους σκακιστές και σκακίστριες στον Άγιο Κήρυκο (κάθε Παρασκευή στις 6 το απόγευμα και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι), καθώς και στον Άγιο Δημήτριο Ραχών (κάθε Σάββατο στις 4 το απόγευμα).

Στο αγωνιστικό σκάκι ολοκληρώνεται το πρώτο προκριματικό τουρνουά για το Πρωτάθλημα Ικαρίας. Μέχρι τώρα τέσσερις σκακιστές έχουν σημειώσει νόρμες διεθνούς αξιολόγησης:  Λεωνίδας Περιστερίδης, Στάθης Βαλέρης, Γιώργος Μενέγκης και ο δωδεκάχρονος Νίκος Βαλέρης. Θα συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες διεθνούς ΕΛΟ Ιανουαρίου 2022 της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Τις τρεις επόμενες Κυριακές (5, 12 και 19 Δεκεμβρίου, με ώρα έναρξης 1 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία παραχωρεί ο Δήμος Ικαρίας για μαθήματα και αγώνες, το Πρωτάθλημα Μαθητών και Μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου.  Οι καλύτεροι θα συγκροτήσουν τις ομάδες των δύο σχολείων που θα δώσουν αγώνες με αντίστοιχες ομάδες της Ικαρίας και της Σάμου και θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών 2022, καθώς και σε Διεθνείς Διαδικτυακούς Σχολικούς Αγώνες.

Παράλληλα οργανώθηκε η Ικαριακή παροικία στην Αττική και μετέχει, με ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας, στο Διασυλλογικό Κύπελλο «Σπύρος Μπίκος».

Το τρίτο σκέλος των δραστηριοτήτων αφορά το Καλλιτεχνικό Σκάκι. Το β΄ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Κύπελλο Ικαρίας στη λύση σκακιστικών προβλημάτων και στις 9 Ιανουαρίου 2022 οι σκακιστές μας θα συμμετάσχουν στο αντίστοιχο Κύπελλο Ελλάδας.

Πληροφορίες, για όλες τις σκακιστικές δράσεις στο νησί μας, στο τηλέφωνο 6955475693 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: skaki64@gmail.com.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.