Ξεκινούν τα δρομολόγια προς Πειραιά την Τετάρτη του νέου τραμ

Σε εμπορική λειτουργία τίθεται από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου η επέκταση του Τραμ προς και από Πειραιά. Ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν οι αλλαγές στο δίκτυο του Τραμ, καθώς μπαίνουν σε λειτουργία οι δύο νέες γραμμές 6 προς «Πικροδάφνη» και 7 προς «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)».

Ξεκινούν τα δρομολόγια προς Πειραιά την Τετάρτη του νέου τραμ

Οι υφιστάμενες τρεις Γραμμές (3, 4 & 5) τροποποιούνται και το δίκτυο Τραμ θα αποτελούν πλέον 2 νέες:

η Γραμμή 6 (ΠΙΚΡ – ΣΥΝ) «Πικροδάφνη – Σύνταγμα»

και η Γραμμή 7 (ΒΟΥΛΑ – ΠΕΙΡ) «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)».

Η μετεπιβίβαση μεταξύ των δύο γραμμών θα γίνεται στη στάση «Πικροδάφνη». Σταθμός ανταπόκρισης και των 2 γραμμών θα είναι η στάση «Πικροδάφνη», που βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, μεταξύ των στάσεων «Εδέμ» και «Μαρίνα Αλίμου».

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 που θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία η επέκταση του Τραμ προς Πειραιά, θα περιλαμβάνει αρχικά 11 νέες στάσεις:

Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση. Αναμένεται και η 12η στάση, με το όνομα «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελεί και τον νέο τερματικό σταθμό της γραμμής 7.

Με τη λειτουργία των 2 νέων γραμμών διαμορφώνονται σταθερές χρονοαποστάσεις σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ. Η συχνότητα των δρομολογίων ορίστηκε από την ΣΤΑΣΥ, από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο.

Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33 λετπά για τη διαδρομή «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», στα 35΄ για το «Πικροδάφνη – Σύνταγμα», στα 57΄ για το «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» και στα 51΄ για το «Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας».

25 νέοι συρμοί προστίθενται στο δίκτυο του ενώ ο προσωρινός τερματικός σταθμός της Γραμμής 7 από τη Δευτέρα 6 έως και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου θα είναι η στάση «Γήπεδο Καραϊσκάκη», όπου θα γίνεται ανταπόκριση και με τη Γραμμή 1 του Μετρό (σταθμός «Φάληρο»).

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading