Καλύτερη η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας από τη μεγάλη φωτιά στην Ικαρία

Καλύτερη η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας από τη μεγάλη φωτιά στην Ικαρία

9:10

Σε ύφεση η φωτιά στην Ικαρία, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαιού ο δήμαρχος του νησιού κ. Καλαμπόγιας. Καίει σε δύο μέτωπα σε οριοθετημένη από την πυροσβεστική υπηρεσία περιοχή ενώ άλλο ένα καναντέρ προστέθηκε πριν από λίγο στις εναέριες δυνάμεις που συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας. Οι πρώτε εκτιμήσεις κάνουν λόγω για 2.000 στρέμματα δασικής και χαμηλής βλάστησης να έχουν καεί.  Στα σπίτια τους επιστρέφουν οι κάτοικοι των πέντε οικισμών που τα ξημερώματα έγινε εκκένωση.  Από τον πυκνό καπνό που λόγω του αέρα έφτανε στην περιοχή, τα σπίτια τους αναγκάστηκαν να αφήσουν τα ξημερώματα και κάτοικοι πάνω από τον Άγιο Κήρυκο.

7:00

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Μονοκάμπι Ικαρίας , ωστόσο, με το πρώτο φως της ημέρα και με τη συνδρομή δύο ελικοπτέρων που έχουν ξεκινήσει ρίψεις νερού, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, με τον δήμαρχο του νησιού κ. Καλαμπόγια να είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε ύφεση της κατάστασης.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική για την περιοχή και δόθηκε μάχη για να μην περάσει η φωτιά την οριογραμμή προς το νότιο μέρος.

Οι πρώτοι, μάλιστα, οικισμοί που βρίσκονται σε αυτό το πέρασμα εκκενώθηκαν προληπτικά στις 3 τα ξημερώματα -συγκεκριμένα οι οικισμοί Μαυράτο, Λαρδάδο, Τσουρέδο και Οξε, όπου πλέον οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στις 7 το πρωί, “επιχειρούν 40 πυροσβέστες  με 10 οχήματα , δύο ομάδες πεζοπόρων, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του δήμου”.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading