Η Νέα Δημοκρατία για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια

H μέρα πένθους για την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας όπως ο Κάρολος Παπούλιας δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος. Προσφέρεται όμως για αναστοχασμό για τη στάση που κράτησε ο καθένας σε κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική πορεία του.

Θα περιμέναμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ. Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική για μελανά περιστατικά όπως εκείνο τον Οκτώβριο του 2011 όταν τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια.

Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε στις απαράδεκτες ενέργειές τους «μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία». Αυτά γράφει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, λίγο μετά την έκδοση της σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει:

Τα λόγια αυτοκριτικής δεν αποτελούν μόνο μια οφειλή σε εκείνον που έφυγε. Θα ήταν και μια δέσμευση ότι μαύρες σελίδες του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν.

Πριν από αυτή την ανακοίνωση, το κυβερνών κόμμα είχε εκδόσει άλλη ανακοίνωση, που είχε ως εξή΅ς:

«Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους μιας γενιάς που πρωταγωνίστησε στα μεγάλα γεγονότα του τελευταίου αιώνα. Από τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Εθνική Αντίσταση στην ανοικοδόμηση της χώρας και από τον αγώνα απέναντι στη χούντα μέχρι τη Μεταπολίτευση, ο Κάρολος Παπούλιας διακρίθηκε για την ανιδιοτέλεια και το ήθος του.

Από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπηρέτησε το ύπατο αξίωμα της χώρας με ακεραιότητα και συναίσθηση της ευθύνης του ρόλου του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διατήρηση της εθνικής ενότητας σε μια περίοδο που η ομοψυχία δοκιμάστηκε έντονα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για την παρουσία του στη δημόσια ζωή».

Σχόλιο

Είναι τραγικοί οι άνθρωποι στο κυβερνών κόμμα. Είναι τραγικοί όταν σε έναν θάνατο ενός σημαντικού ανθρώπου και προέδρου της Δημοκρατίας, διαλέγουν τον δρόμο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε για να απαντήσουμε, αλλά ξέχασαν κάτι πολύ σημαντικό. Ο Εκλιπών κατηγορήθηκε για προδοσία μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, που ως πρόεδρος της δημοκρατίας, δεν αντέδρασε σωστά. Ο Εκλιπών ευθύνεται, όπως ευθύνονται και πολλοί άλλοι που βρίσκονται στο κυβερνών κόμμα, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μνημόνιο, αλλά υπέγραψε υπό άλλες συνθήκες, και αφού υπογράφτηκαν δυο μνημόνι πρωτύτερα. Παρεπιπτόντως δεν το υπέγραψε μόνος του….

Μην ανησυχείτε η ιστορία θα καταγράψει στην διάσταση που πρέπει τα γεγονότα….

Σχολιάστε Ελεύθερα