Ανδ. Ξανθός: Η κυβέρνηση σε πανικό και χωρίς σχέδιο

Ανδ. Ξανθός: Η κυβέρνηση σε πανικό και χωρίς σχέδιο

Σε σημερινή του (28/12) ραδιοφωνική συνέντευξη στον Άλφα 9,89 Fm και στο δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε ότι η πανδημία πλέον είναι εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση σε πανικό. Σε μια μέρα που προαναγγέλλεται πρωτοφανής έκρηξη κρουσμάτων (πάνω από 15-20 .000), ο Υπουργός Υγείας δηλώνει αισιόδοξος για τις αντοχές του ΕΣΥ και θα εκτιμήσει αν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα νωρίτερα από την Πρωτοχρονιά!

Η κυβέρνηση δεν έχει μάλλον καταλάβει ότι το αφήγημα της για «πανδημία ανεμβολίαστων», για «υποχώρηση του 4ου κύματος» και για «λήψη μέτρων αν χρειαστεί», έχει καταρρεύσει πλήρως , είναι εκτός υγειονομικής πραγματικότητας και απειλεί ανοικτά τη Δημόσια Υγεία. Όλη η στρατηγική της για την πανδημία ως μια «περαστική μπόρα» είναι στον αέρα, όλα γίνονται «κατόπιν εορτής», αποσπασματικά, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, χωρίς συνδυαστικές παρεμβάσεις στην επιδημιολογική επιτήρηση, στη συστηματική και δωρεάν ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, στη στοχευμένη πρόληψη στις εστίες υπερμετάδοσης και, κυρίως, χωρίς δραστική ενίσχυση του ΕΣΥ και αποσυμπίεση των δημόσιων νοσοκομείων με επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και πλήρη αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Την ίδια στιγμή, είναι πρόκληση να εξαγγέλλονται υποχρεωτικά μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες FFP2 ή ΚΝ95 για είσοδο σε super market ή μέσα μαζικής μεταφοράς, συστηματικό testing), δηλαδή μέτρα που θα επιβαρύνουν οικονομικά τα φτωχά και μεσαία στρώματα, χωρίς αντίστοιχη κρατική παρέμβαση στην αγορά (πχ διατίμηση στις μάσκες υψηλής προστασίας) και χωρίς δωρεάν κάλυψη των διαγνωστικών τεστ( pcr-rapid για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η κυβέρνηση, «μοιραία και άβουλη αντάμα», οδηγεί τη χώρα προς την κορύφωση της υγειονομικής τραγωδίας, χωρίς καν να έχει παραδεχθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποτίμησης του κινδύνου και εφησυχασμού. Αυστηρά μέτρα περιορισμού των κοινωνικών συναθροίσεων και μαζικών εκδηλώσεων ΤΩΡΑ! ΧΘΕΣ! Αλλιώς θα είναι πολύ αργά!

Left

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock