Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο

Η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου φαίνεται πως έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Φωτογραφία από την Ικαριακή ραδιοφωνία

Όλη τη νύχτα της Πέμπτης υπήρχαν αναζωπυρώσεις ωστόσο η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη. Η φωτιά είναι ελεγχόμενη πλέον και μάλλον δν θα χρειαστεί η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Εντεμεταξύ η ομάδα φίλοι της Ικαρίας σε ανακοίνωσή της στο facebook  επισημαίνει ότι η Φωτιά στην Ικαρία, που έπληξε πολύ άσχημα την Ικαρία κατά τη διάρκεια της νύχτας της 13ης Αυγούστου 2020, έπληξε και ένα πυροσβεστικό όχημα που ανήκει σοτυς εθελοντές πυροσβέστες του νησιού μας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρισης φαίνεται ότι ένα πυροσβεστικό των εθελοντών πυροσβεστών στον Άγιο Κήρυκο χάλασε και έπρεπε να επιστρέψει για να επισκευαστεί, πριν επιστρέψει στη φωτιά. Υπό αυτές τις συνθήκες οι εθελοντές πυροσβέστες διακινδυνεύοντας τη ζωή τους και μη μπορώντας να βοηθήσουν περαιτέρω, αναγκάστηκαν να φύγουν από το σημείο λόγω του κακής ποιότητας υλικού που διθέτουν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Έτσι καλούν μέσα από τη διαδικτυακή ομάδα τους στη συλλογή χρημάτων για την επισκευή των μεταχειρισμένων πυροσβεστικών αυτοκινήτων για τους εθελοντές πυροσβέστες στον Άγιο Κήρυκο και το Αυλάκι. Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, αυτές οι δραστηριότητες τέθηκαν σε αναμονή. Αλλά τώρα, αυτή η υποστήριξη είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.

Έτσι, καλούν του πολίτες του νησιού μας να υποστηρίξουν  τους εθελοντές πυροσβέστες στον Άγιο Κήρυκο και το Αυλάκι με μια δωρεά στον ακόλουθο λογαριασμό:
Triodos Bank
IBAN: BE33523080817546
BIC: TRIOBEBB
Αναφορά: Φίλοι της Ικαρίας Εθελοντές Πυροσβέστες

Ιδού και η ανακοίνωση

Σχολιάστε Ελεύθερα