Κλείσαν τον λογαριασμό του Χριστόφορου Ζαραλίκου στο twitter

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Το σύστημα δεν αντέχει την σκληρή κριτική, και ύστερα από το μεγάλο πλήγμα για τον πολιτισμό της χώρα μας, όπου διεκόπη παράσταση γιατί κάτι δεν άρεσε σε κάποια κυρία εν ονόματει Σάσα Σταμάτη, και βέβαια πήρα θέση συγκεκριμένη και για αυτό το θέμα, φροντίζει να μειώσει τον λόγο όσο μπορεί, εκείνων των πλευρών που αντιτίθεται.

Κλείσαν τον λογαριασμό του Χριστόφορου Ζαραλίκου στο twitter

Ο Ζαραλίκος λοιπόν, που δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά παίρνω το μέρος του, γιατί όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, όλοι πρέπει να πάρουν θέση, γιατί ποτέ και κανένας δεν ξέρει πότε θα είναι η σειρά του, και γιατί με αυτό τον τρόπο υποστηρίζεις την πολύ απλή αρχή της δημοκρατίας, δηλαδή του ότι έχεις το δικαίωμα να εκφράσεις την αντίθεσή σου, και ότι όλοι πρέπει να το υποστηρίζουμε αυτό, ανεξαρτήτως εαν συμφωνούμε.

Είναι δηλαδή αυτό που φέρεται να είχε πει ο Βολταίρος «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», και λέω φέρεται γιατί φαίνεται ότι δεν το είπε ο ίδιος αλλά κάποια οπαδός των θεωριών του, σύμφωνα με κάποιες νεότερες αναλύσεις. Αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει για το θέμα που συζητάμε. Το θέμα είναι η Ελλάδα και η δημοκρατία και ποια είναι η δουλειά ενός ανθρώπου που κάνει κριτική είτε μέσα από κάποιο ΜΜΕ ή μέσα από κάποια χιουμοριστική εκπομπή.

Και εδώ η απάντηση είναι ότι η δουλειά του Ζαραλίκου και του κάθε κωμικού είναι η κριτική, η διακωμώδηση της πραγματικότητας, ο προβληματισμός στους θεατές και βεβαίως η βελτίωση της κοινωνίας αλλά και της πολιτικής μέσα από την δουλειά τους. Ο Ζαραλίκος δεν ξέρω εαν είναι καλός στην δουλειά του, ας τον κρίνουν άλλοι πιο ειδικοί, αυτό όμως που διαπιστώνω είναι ότι λέει πράγματα που δημιουργούν τρόμο. Το Γκιαούρ 1 που είχε ως φράση στην παράσταση που διεκόπη, που παραπέμπει στην υπόθεση noor 1, που όπως και να το κάνουμε, κάτι δεν πάει καλά, πόνεσε. Τώρα πονάει το twitter και στο μέλλον θα πονάει ενδεχομένως και το ίδιο το Zaraleakstv. Πριν όμως εξηγήσω τι ακριβώς έχει γίνει θα πρέπει να κατανοήσουμε κάποιες πολύ σοβαρές παραμέτρους.

1ον Εαν πούμε ότι στην παράσταση με το γκιαούρ 1 πόνεσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή, το twitter τι το ενδιαφέρει αυτό?

2ον Ο Κωμικός δεν είναι δικαστής και ούτε δικαιοσύνη, απλά κρίνει και ενδεχομένως κρίνεται, αυτό δεν είναι κακό, και γω για αυτά που γράφω αυτή την στιγμή, επώνυμα, κρίνομαι. Ο Ζαραλίκος δεν πιστεύω ότι γνωρίζει κάτι παραπάνω από αυτά που γνωρίζουμε όλοι οι υπόλοιποι για την συγκεκριμένη υπόθεση.

3ον Έτσι λοιπόν φτάνουμε στην πιο σημαντική παράμετρο. Ποιο είναι το σκεφτικό του συγκεκριμένου μέσου δικτύωσης, δηλαδή πως κατέβασε τον συγκεκριμένο λογαριασμό?

Στο τρίτο ερώτημα πάντως η απάντηση είναι πως έγιναν αρκετές αναφορές για το περιεχόμενο του λογαριασμού από άλλους χρήστες. Τι αναφορές όμως είναι αυτές? Τι πείραξε τους άλλους χρήστες? και βέβαια το πιο βασικό, είναι πραγματικά άτομα ή είναι bots αυτών που πείραξε η κριτική του?

Χιλιάδες χρήστες πάντως του twitter, με αιχμηρά σχόλια, καταδικάζουν το συγκεκριμένο γεγονός και είναι αντίθετοι στην απάφαση αυτή. Οι χρήστες αυτοί είναι πραγματικοί και όχι bots, μάλλον καλύτερα όχι bots αυτών που θέλουν να φιμωθεί η συγκεκριμένη φωνή. Οι χρήστες αυτοί εκφράζουν ταυτόχρονα την στήριξή τους στον Χρ. Ζαραλίκο. Οι χρήστες αυτοί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμφωνούν σε όλα με τον Ζαραλίκο αλλά φαντάζομαι πως θα συμφωνούν έστω και μερικώς με τους προβληματισμούς μου.

Τα περαιτέρω σχόλια δικά σας, ωστόσο για μένα πάντα πρόκειται για άλλο ένα πλήγμα στον πολιτισμό.

Καλή χρονιά

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading