Απίστευτο:Τους ζητούν να χρυσοπληρώσουν το νερό με το οποίο έσβηναν τις φωτιές

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης, όταν άνοιξαν τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ. Το ποσό που αντίκρισαν έφτανε σε επίπεδα μηνιάτικου. Είχε εκτιναχθεί στα 430 ευρώ, τη στιγμή που τα χρήματα το οποία έδιναν δεν ξεπερνούσαν ποτέ τα 50 με 70 ευρώ. Ο πιο φουσκωμένος μάλιστα λογαριασμός που κλήθηκαν ποτέ να πληρώσουν αφορούσε το καλοκαίρι του 2020 με 140 ευρώ και τότε υπήρχε ένα μικρό ενδεχόμενο διαρροής.

Απίστευτο:Τους ζητούν να χρυσοπληρώσουν το νερό με το οποίο έσβηναν τις φωτιές

Ο λογαριασμός που ήρθε τώρα θα δικαιολογούνταν μόνο αν είχαν πισίνα. Αντ’ αυτού, έχουν μια αυλή, με μοναδική της ανάγκη το πότισμα των δέντρων. Μια αυλή που είναι και καψαλισμένη πλέον, αφού η περιοχή δοκιμάστικε από τις καλοκαιρινές φωτιές και το σπίτι τους σώθηκε με νερό απ’ τις δικές τους βρύσες και χάρη σε δικές τους ενέργειες και μόνο, αφού ως γνωρίζουμε οι πυροσβεστική ήταν απούσα ή να το γράψουμε καλύτερα, ανεπαρκής λόγω κυβερνητικών εντολών.

Το σπίτι τους, η αυλή τους κατάφεραν και άντεξαν την ώρα που σε ελάχιστη απόσταση επήλθε η απόλυτη καταστροφή. Ένας λόγος ήταν ότι είχαν κλαδέψει βέβαια και τα δέντρα λόγω του χιονιά, με αποτέλεσμα να αρπάζουν λιγότερο εύκολα, όπως εξηγούν οι άνθρωποι που καλούνται να πληρώσουν το απίστευτο ποσό, στην Αυγή, από που αλιεύσαμε και το θέαμ. Εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, όμως ήταν το γεγονός ότι πήγαιναν όποτε τους δινόταν η δυνατότητα να καταβρέξουν τον χώρο, χρησιμοποιώντας, πέρα από το αυτόματο πότισμα, τις μάνικες που διέθετε το σπίτι.

Τις ίδιες μάνικες χρησιμοποίησε και άλλος κόσμος. Για να σβήσει μια φωτιά στο δικό του σπίτι ή να προλάβει όποια φλόγα εμφανιζόταν στον ορίζοντα και επέτρεπαν τα μέτρα της μάνικας να κατασβήσει. Κάποιες φορές ήταν η μόνη λύση, καθώς ο κρουνός που βρίσκεται κοντά ήταν χαλασμένος και επιδιορθώθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα (3.1).

Το κράτος εαν ήταν σοβαρό θα έπρεπε να τους δώσει και χρήματα,όχι να τους πάρει αυτά τα υπέρογκα ποσά. Οι άνθρωποι που καταγγέλουν το συμβάν στην εφημερίδα Αυγή, είναι αδύνατον να ξοδεύσαν τόσο νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες. Οι λόγοι εξηγούνται και είναι πειστικότατοι.

Η οικογένεια έχει απευθυνθεί στην ΕΥΔΑΠ ζητώντας την επανεξέταση του λογαριασμού. Για την ώρα χωρίς αποτέλεσμα. Μετά από κάποια προσπάθεια, το τηλεφωνικό κέντρο τους απάντησε ως εξής: «Λυπάμαι, αλλά για εσάς δεν προβλέπεται κάτι».

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, βεβαίως πρέπει να έχει περιορισμούς στη χρήση του, όχι μόνο στη Βαρυμπόμπη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο όταν το νερό πηγαίνει για το κοινό καλό των κατοίκων μιας περιοχή που φλέγεται, δεν μπορεί να χρεώνεται. Εκείνη την ώρα οι άνθρωποι σκέφτονταν πως θα σώσουν το σπίτι τους, από τι φαίνεται το καταφέραν και μάλιστα με το νερό της παροχή τους έσωσαν και άλλα σπίτια, ωστόσο το κράτος αυτό δεν το αναγνωρίζει. Είναι απαράδεκτο, ελπίζουμε οι αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Αυγής ολόκληρο. Εμείς εδώ απλά κάνουμε τα απαραίτητα σχόλια

Ιδού και ο λογαριασμός

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro