Μουτζούρης: Να ληφθούν μέτρα για την παράνομη αλιεία των τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συγκάλεσε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή του Λιμενάρχη Μυτιλήνης Χαράλαμπου Ψυχογυιού και εκπροσώπων του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λέσβου.

Μουτζούρης: Να ληφθούν μέτρα για την παράνομη αλιεία των τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της «εισβολής» αλλοδαπών αλιευτικών στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Οι αλιείς ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη και τον Λιμενάρχη αναλυτικά για τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στο Αιγαίο και ζήτησαν την παρέμβαση του κράτους προκειμένου να προστατεύσουν την εργασία τους.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το πρόβλημα με την «εισβολή» σε ελληνικά χωρικά ύδατα αλλοδαπών αλιευτικών δεν είναι σημερινό και είναι γνωστό. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν έχει να κάνει μόνο με τους αλιείς αλλά τίθενται και Εθνικά ζητήματα, σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει μια άκρως επιθετική ρητορική. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη καθώς και με τον κ. Κεδίκογλου υπεύθυνο Υφυπουργό στα θέματα αλιείας και τους ενημέρωσα για την κατάσταση. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και θα το παρακολουθούμε σε συνεννόηση με τους αλιείς το εισόδημα των οποίων θίγεται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση αυτή».

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.