Οργή και δυσωδία

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Όταν άρχισα να γράφω το άρθρο δεν ήξερα πραγματικά τι τίτλο να βάλω αναφερόμενος στην υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη. Ανεξαρτήτως εαν μας αρέσει η αρθρογραφία του ή όχι, μας κάνει οργιλή εντύπωση το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Οργή και δυσωδία

Στο παρόν ηλεκτρονικό περιοδικό φιλοξενούμε τα άρθρα το δημοσιογράφου, όχι ότι μας έχει ανάγκη, μόνο και μόνο γιατί μας αρέσει το ύφος γραφής του, ωστόσο αποδεχόμαστε πως μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να μην είναι αρεστός σε όλους. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η επιθετική του δημοσιογραφία, έχει επιχειρηματολογία, έχει πάντοτε τα απαραίτητα στοιχεία και ποτέ μα ποτέ δεν αερολογεί. Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ένας από τους πιο σοβαρούς δημοσιογράφους, κατά την άποψή μου, που υπάρχουν γενικότερα στα μέσα, και τώρα αντιμετωπίζει ένα κατηγορητήριο που φέρει λίγο στοιχεία παράδοξα θα μπορούσα να ομολογήσω.

Και όλα αυτά γιατί απλά τόλμησε να μιλήσει. Να μιλήσει για μια υπόθεση που στις ΗΠΑ έχει τελεσιδικήσει και στην Ελλάδα περνάει από ειδικά δικαστήρια όσους τόλμησαν να γράψουν ή να φέρουν στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Πρώτα η Παπαδάκου, όπως είχαμε γράψει πριν μερικές μέρες και τώρα ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο κώστας Βαξεβάνης που κέρδισε αποζημίωση για την Καλογριτσιάδα. Θα τολμούσα να πω πως η μια υπόθεση συνδέεται με την άλλη, αλλά επειδή δεν έχω περαιτέρω στοιχεία, το αφήνω εδώ.

Ο Κώστας Βαξεβάνης λοιπόν είναι κατηγορούμενος από την δικαιοσύνη για την φερόμενη εμπλοκή του στο σκοτεινό (δήθεν) παρασκήνιο της ενοχοποίησης 10 πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis, υπόθεση που βρίσκεται με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου στον Αρειο Πάγο. Ο Κώστας Βαξεβάνης αντί να πάει στο δικαστήριο και να καταθέσει όσα στοιχεία έχει για την υπόθεση αυτή, είναι κατηγορούμενος για απίστευτα πράγματα. Το κατηγορητήριο έχει ως εξής:

  • συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία
  • συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος
  • και δύο κατηγορίες για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας.

Θεε μου και κύριε που λέει και ο λαός μας. Ο άνθρωπος αυτός έχει μια εφημερίδα, έχει τις πηγές του και αποκαλύπτει σκάνδαλ που έχουν σχέση με την εξουσία, είναι ναι επιθετικός, αλλά αυτό δεν τον κάνει εγκληματία. Μια εφημερίδα είναι εταιρεία και καταγράφονται οι απόψεις των συντακτών της, δεν είναι εγκληματική οργάνωση και βέβαια σε καμία περίπτωση συμμορία. Η παράβαση καθήκοντος συνήθως αφορά δημοσίους υπαλλήλους, από όσα ξέρω ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Για το τρίτο κομμάτι του κατηγορητηρίου δεν μπορώ πραγματικά να πω τίποτα, μόνο να ρωτήσω. Κυρία Αλεβιζοπούλου είναι κατάχρηση εξουσίας να γράφεις την αλήθεια; Ρωτήσατε τον δημοσιογράφο τι στοιχεία έχει για αυτά που γράφει; Ελπίζω πως θα το κάνετε έστω και τώρα, γιατί φαντάζομαι και καλά θα κάνει, όταν φτάσει η ώρα του δικαστηρίου θα δώσει όλα τα στοιχεία που έχει ως υπεράσπιση.

Ο Κώστας Βαξεβάνης φαίνεται πως θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την Γιάννα Παπαδάκου και τον Αλέξανδρο Τάλκα, για μια υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει στις ΗΠΑ, όπου αποδόθηκαν άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ για δοσοληψίες της Novartis με το Ελληνικό Δημόσιο. Το Ελληνικό δημόσιο που ελέγχεται και εξουσιάζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, σε περίοδο που στην κυβέρνηση ήταν το σημερινό κυβερνών κόμμα.

Αυτά είναι ήδη γνωστά. Αυτό που μου κάνει οργιλή εντύπωση είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η υπόθεση αυτή στην Ελλάδα. Δε θα πω εγώ ποιός και αν πήρε χρήματα από τη Novartis, γιατί για να το κάνω πρέπει να έχω στοιχεία. Οι κατηγορούμενοι όμως φαίνεται πως έχουν στοιχεία, είναι η δουλειά τους, τουλάχιστον όσο αφορά τους δημοσιογράφους που κατηγορούνται. Προφανώς και ο κύριος Παπαγγελόπουλος ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης θα έχει και αυτός στοιχεία για την υπόθεση. Η κατηγορία λοιπόν είναι επειδή έχουν στοιχεία για μια υπόθεση πολύ σοβαρή. Αυτό λοιπόν πρώτη φορά συμβαίνει στα Ελληνικά χρονικά, δηλαδή από κατήγορος να βρεθείς κατηγορούμενος και μάλιστα χωρίς καν να σε ρωτήσουν τι στοιχεία έχεις.

Ωστόσο η κοινωνία έχει αντανακλαστικά και αυτό φαίνεται από την παρακάτω ανάρτηση και από πολλές άλλες που σίγουρα υπάρχουν.

Το μόνο που έχω να συμπληρώσω μπροστά σε αυτήν δυσωδία είναι ότι ντρέπομαι που δημοσιογραφώ σε αυτή τη χώρα. Ντρέπομαι για την ποιότητα της 4ης εξουσίας όπως ονομάζονται τα ΜΜΕ. Ντρέπομαι που η χώρα μου έγινε προτεκτοράτο και αποικιοκρατία κάποιων που μόνο την Δημοκρατία δε στηρίζουν. Ντρέπομαι για πολλά πράγματα, ελπίζω όμως ότι στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια και θα οδηγηθούν οι σωστοί άνθρωποι έναντι της δικαιοσύνης. Θέλω να δω πάνω σε τι στοιχεία στηρίζεται το δικαστήριο για την σκευωρία και βέβαια και την τελική του έκβαση και τότε βέβαια θα τοποθετηθώ αναλόγος.

Αυτά φοβούνται

Ελπίζω η σημερινή ντροπή μου να μετατραπεί σε χαρά και όχι οργή και όσο για την δυσωδία, την νοιώθω μόνο που υπάρχει το συγκεκριμένο δικαστήριο. Δεν χρειάζεται να εκφράσω και εγώ την συμπαράστασή μου στον κύριο Βαξεβάνη, που δεν τον γνωρίζω προσωπικά βέβαια, αλλά θαυμάζω την γραφή του. Και για να δανειστώ και τον τίτλο του τελευταίου του άρθρου, ελπίζω η κυβέρνηση να μην στήσει ξερονήσια για πολιτικούς καρατούμενους. Ελπίζω αυτά που ακούσαμε από τους ανθρώπους του παρελθόντος για τους εξόριστους, γιατί κατάγομαι από έναν τέτοι τόπο, να μην τα δω ποτέ μπροστά μου. Ελπίζω, απλά ελπίζω…….

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro