Προβλήματα λειτουργίας στα ΕΛΤΑ της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου

Κοινοβουλευτική αναφορά για τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γ. Μπουρνούς, σχετικά με τα προβλήματα της λειτουργίας των Ταχυδρομικών Καταστημάτων ΕΛΤΑ στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

Σύμφωνα με επίσημη επιστολή του Έπαρχου Λήμνου, η λειτουργία των αναφερόμενων καταστημάτων παρουσιάζει προβλήματα λόγω υποστελέχωσης, ιδιαίτερα το κατάστημα της Μύρινας στο οποίο οι τρεις εναπομείναντες υπάλληλοι είναι υπεύθυνοι τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των δημόσιων υπηρεσιών όσο και για τη διαλογή και διανομή της αλληλογραφίας για όλο το νησί. Αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας των καταστημάτων είναι η μεγάλη αναμονή στους προσερχόμενους πολίτες, η μεγάλη καθυστέρηση στη διανομή της αλληλογραφίας, καθυστερήσεις στην πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας ή στη λήψη επείγουσας αλληλογραφίας. 

Η αναφορά στηρίζει το αίτημα του Επάρχου Λήμνου για άμεση λύση του προβλήματος με την επισήμανση της επιδείνωσής του το τελευταίο εξάμηνο.

Η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει ως εξής:

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορά με την επιστολή του Έπαρχου Λήμνου με θέμα: «Προβλήματα με τη λειτουργία των Ταχυδρομικών Καταστημάτων ΕΛΤΑ στη Λήμνο» στην οποία γίνεται λόγος για την προβληματική λειτουργία των Ταχυδρομικών Καταστημάτων στα αναφερόμενα νησιά, λόγω υποστελέχωσης. Αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας, η μεγάλη αναμονή στους προσερχόμενους πολίτες, η μεγάλη καθυστέρηση στη διανομή της αλληλογραφίας, καθυστερήσεις στην πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας ή στη λήψη επείγουσας αλληλογραφίας. Ιδίως για το κατάστημα της Μύρινας Λήμνου, οι τρεις εναπομείναντες υπάλληλοι δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν πολίτες και Δημόσιες Υπηρεσίες, καθώς είναι υπεύθυνοι τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για τη διαλογή και διανομή της αλληλογραφίας για όλο το νησί.

Η επιστολή ζητεί άμεση λύση για τη λειτουργία των καταστημάτων και επισημαίνει ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε το τελευταίο εξάμηνο.

Επισυνάπτεται η επιστολή

Σχολιάστε Ελεύθερα