Συνάντηση Μηταράκη με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

Δεκτός από τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Ίμραν Χαν, έγινε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα.

Συνάντηση Μηταράκη με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, νωρίτερα, ο κ. Μηταράκης είχε συνομιλίες με τον υπουργό Πακιστανών Πολιτών στο Εξωτερικό και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Μουχάμαντ Αγιούμπ Αφρίντι, και οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Πακιστάν στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης, αλλά και της καταπολέμησης των παράτυπων αφίξεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Μηταράκης και ο κ. Αφρίντι συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης νόμιμων οδών μετανάστευσης εις βάρος των δικτύων των λαθροδιακινητών που θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο, συνυπέγραψαν Κείμενο Διακήρυξης Προθέσεων για τη θεσμοθέτηση τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο υπουργείων, καθώς και για τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας κατά το προσεχές διάστημα, που θα καλύπτει αφενός θέματα νόμιμης μετανάστευσης αφετέρου ζητήματα διευκόλυνσης των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών.

Ο κ. Μηταράκης κάλεσε τον κ. Αφρίντι να επισκεφθεί κατά τους προσεχείς μήνες την Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους.

Οι δύο υπουργοί παρουσίασαν τα αποτελέσματα των συνομιλιών τους στον Πακιστανό πρωθυπουργό, δεσμευόμενοι να αναζητήσουν αποτελεσματικές λύσεις στα ζητήματα της μετανάστευσης. Όπως σημειώνει το ελληνικό υπουργείο, ο Πακιστανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ελληνική προσέγγιση, συγχαίροντας τα δύο υπουργεία για τη βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα νόμιμης μετανάστευσης και πάταξης της παράτυπης.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Μηταράκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη της νόμιμης μετανάστευσης για κάλυψη αναγκών της ελληνικής οικονομίας, με παράλληλη καταπολέμηση των παράνομων αφίξεων και επιστροφή όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής. Προτάσσουμε στη νόμιμη μετανάστευση την εποχική εργασία έως εννεά μήνες τον χρόνο έναντι της μακροχρόνιας εγκατάστασης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.