Σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ο Ν. Χαρδαλιάς

Επισκέψεις σε έδρες Σχηματισμών, Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ο Ν. Χαρδαλιάς

Ο κ. Χαρδαλιάς, αρχικά μετέβη στη νήσο Σκύρο. Στο Διοικητήριο της 135ης Σμηναρχίας Μάχης ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις της 135ης Σμηναρχίας Μάχης, της 7ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης, καθώς και του Ναυτικού Σταθμού Σκύρου για την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 22η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων, τα μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής (READINESS) F-16, καθώς και το Κλιμάκιο της Διακλαδικής Μονάδος Medium Altitude – Long Endurance UAV (MALE UAV), από το οποίο επιχειρούν Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη HERON 1.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στον Άγιο Ευστράτιο, όπου επισκέφθηκε το ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού.

Επόμενος σταθμός η Σαμοθράκη, όπου ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την έδρα της Τακτικής Διοίκησης του 41ου Συντάγματος Πεζικού. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους Διοικητές της Τακτικής Διοίκησης και του Ναυτικού Σταθμού Σαμοθράκης για την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, ενώ στη συνέχεια, παρακολούθησε επίδειξη από το Τμήμα Χρονικής Ετοιμότητας του Συγκροτήματος και επισκέφθηκε τον εξομοιωτή βολής τυφεκίου G3.

Στη Λήμνο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε κατά σειρά επισκέψεις στην έδρα της 130ης Σμηναρχίας Μάχης, το Στρατηγείο της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης, το 88ο Τάγμα Υγειονομικού, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Φρουράς και τον Ναυτικό Σταθμό Λήμνου. Επίσης, επισκέφθηκε τα κλιμάκια μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής (READINESS) F-16, καθώς και του ελικοπτέρου SUPER PUMA, όπου συνομίλησε με ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν κατά περίπτωση, από τον Διοικητή της ΧΙΙης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο στη Σαμοθράκη, τον Διοικητή της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης Ταξίαρχο Θεόδωρο Αθανασόπουλο στη Λήμνο και τον Υποδιοικητή της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης Συνταγματάρχη (ΠΖ) Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου στον Άγιο Ευστράτιο.

Στο πλαίσιο των σημερινών επισκέψεών του, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους Δημάρχους Σκύρου κ. Νικόλαο Μαυρίκο, Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή, Σαμοθράκης κ. Νικόλαο Γαλατούμο και Λήμνου κ. Δημήτριο Μαρινάκη. Παράλληλα, στη Λήμνο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο Γ΄ και τον Έπαρχο κ. Άγγελο Βλαττά.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

Στη Λέσβο: Στρατηγείο 98ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑΣ», Κανονιοφόρο Πολεμικού Ναυτικού «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» και Ναυτικό Παρατηρητήριο του νησιού.

Στα Ψαρρά: Ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού.

Στην Παναγιά: Ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού.

Στη Χίο: Κλιμάκια Επιφυλακής ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, Κλιμάκιο μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ) και Στρατηγείο 96ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

Στη Σάμο: Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» και Στρατηγείο 79ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Στο Αγαθονήσι: Ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού.

Στους Αρκιούς: Συνάντηση με τοπικές αρχές και φορείς.

Στο Φαρμοκονήσι: Ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού.

Στην Καλόλιμνο: Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ».

Στην Κάλυμνο: 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων και Μνημείο ηρώων πεσόντων Αξιωματικών στα Ίμια.

Στην Ψέριμο: Ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.