ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ σε στάση εργασίας για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

Την Παρασκευή 18/2/2022 με στάση εργασίας 7.00πμ.-11.00πμ. και συγκέντρωση 9πμ. στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ κινητοποιούνται για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ σε στάση εργασίας για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Οι Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ “υπερβάλλουν εαυτόν” δύο χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από πολλούς έχουμε χαρακτηρισθεί ήρωες χωρίς όμως να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας των προσπαθειών που καταβάλλουμε.

Έχουμε χάσει έως τώρα 30 υγειονομικούς από κορωνοϊό, 50 πέρασαν το κατώφλι των εντατικών ως ασθενείς και χιλιάδες νόσησαν και νοσούν από κορωνοϊό. Φυσικά δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός. Οι Υγειονομικοί έρχονται σε επαφή και με άλλα λοιμώδη νοσήματα εκθέτοντας συνεχώς σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ως εκ τούτω δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε να σας πείσουμε ότι όλα τα επαγγέλματα είναι επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Ακόμη και οι υποστηρικτικές ειδικότητες (Διοικητικοί, Τεχνικοί κλπ) έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς».

Η ΑΔΕΔΥ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανακοινώθηκε ότι: «Για την αυριανή, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, στάση εργασίας για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων διευκρινίζουμε ότι η αυριανή στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλύπτει όλους τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών (ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, ΠΟΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΕ – ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ) σε πανελλαδικό επίπεδο (Λεκανοπέδιο και Περιφέρεια), εφόσον υπάρχουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις και δράσεις στην Περιφέρεια».

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading