Ν. Μηταράκης: “Τα μεγάλα έργα της Χίου πλέον γίνονται πραγματικότητα”

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκε, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, τον Κρατικό Αερολιμένα Χίου “Όμηρος”, όπου και ενημερώθηκε για την έναρξη και τα επόμενα βήματα του έργου επέκτασης του διαδρόμου ελιγμών.

Ν. Μηταράκης: “Τα μεγάλα έργα της Χίου πλέον γίνονται πραγματικότητα”

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Τα μεγάλα έργα της Χίου, τα έργα της γενιάς μας, που εδώ και δεκαετίες συζητάμε, πλέον γίνονται πραγματικότητα. Ξεκινώντας από το νέο αεροδρόμιο της Χίου, η Κυβέρνηση μέσα σε 2.5 χρόνια ολοκλήρωσε τις μελέτες, αντιμετώπισε όλα τα αδειοδοτικά ζητήματα που δημιουργούνται. Βρήκε την απαραίτητη χρηματοδότηση, προκήρυξε το έργο, υπάρχει πλέον ανάδοχος και πλέον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου ελιγμών του αεροδρομίου της Χίου.

Εχθές προκηρύχθηκε το έργο για την αναβάθμιση του κτιρίου, των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου. Και εκεί αντιμετωπίσαμε όλα τα θέματα μελέτης, τις αδειοδοτήσεις, τη χρηματοδότηση και αυτό το έργο θα ξεκινήσει το 2022.

Όπως γνωρίζετε, υπεγράφη στις 10 Φεβρουαρίου, το πρωτόκολλο, για να ξεκινήσει το έργο στο φράγμα ‘’Κόρης Γεφύρι’’. Το νέο Δικαστικό Μέγαρο, ήδη υλοποιείται και μπαίνει άμεσα και ο τρίτος όροφος. Το παλιό Δικαστικό Μέγαρο, η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε. Το Τελωνείο της Χίου στο λιμάνι, πλέον χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, θα προκηρυχθεί το έργο μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Η Χίος αφήνει πίσω της την κρίση, ξεπερνάει τη μιζέρια, που τόσες δεκαετίες μας βασανίζει και με αποφασιστικότητα, με αισιοδοξία, σχεδιάζει ένα πιο λαμπρό μέλλον, για τους Χιώτες που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να δουν πλέον την οικονομία τους να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Θέσεις που οφείλουμε στα παιδιά μας”.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.