Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με τα οικονομικά μέτρα εναντίον ΗΠΑ και συμμάχων της

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα «σχετικά με την εφαρμογή ειδικών οικονομικών μέτρων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών που τις έχουν στηρίξει», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με τα οικονομικά μέτρα εναντίον ΗΠΑ και συμμάχων της

Οι εξαγωγείς πρέπει να πωλούν το 80% των συναλλαγματικών εσόδων που πιστώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2022, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, επικαλούμενη το διάταγμα.

«Οι κατοίκοι που παίρνουν μέρος σε οικονομικές δραστηριότητες στο εξωτερικό πρέπει να πραγματοποιήσουν την υποχρεωτική πώληση συναλλάγματος σε ποσοστό 80% των συναλλαγματικών εσόδων που πιστώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2022 στους λογαριασμούς τους σε εξουσιοδοτημένες τράπεζες βάσει των συμβάσεων εμπορίου με το εξωτερικό που έχουν συναφθεί με ξένου (μη κατοίκους) και προβλέπουν τη μεταφορά αγαθών σε ξένους (μη κατοίκους), την παροχή υπηρεσιών σε μη κατοίκους, την εκτέλεση εργασιών για μη κατοίκους, τη μεταφορά σε μη κατοίκους των αποτελεσμάτων της πνευματικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστικών δικαιωμάτων σε αυτά, το αργότερο εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος διατάγματος» σύμφωνα με το διάταγμα.

Σύμφωνα με το διάταγμα, απαγορεύεται στους κατοίκους της Ρωσίας να μεταφέρουν συνάλλαγμα από τους λογαριασμούς τους ή στις καταθέσεις τους σε ξένες τράπεζες. Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής του.

Νωρίτερα, οι δυτικές χώρες ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, σε σχέση με τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Σε απάντηση στην επιχείρηση, οι δυτικές χώρες ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων για τις δυτικές κυρώσεις.

Sputniknews

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro