Συμμετέχουν και οι Σαμιώτες δικαστικοί υπάλληλοι στην 24ωρη απεργία της ομοσπονδίας

Στην 24ωρη απεργία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος για τις 2 Μαρτίου θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σάμου.

Συμμετέχουν και οι Σαμιώτες δικαστικοί υπάλληλοι στην 24ωρη απεργία της ομοσπονδίας

Οι δικαστικοί υπάλληλοι του νομού αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα με των συναδέλφων τους σε όλη τη χώρα και θεωρούν, ότι η κυβέρνηση δεν κατάλαβε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων και δεν έλαβε κανένα μέτρο.

Για το λόγο αυτό διεκδικούν:

  1. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Ο αριθμός των προσλήψεων που αναμένεται να γίνουν εντός του επόμενου έτους δεν επαρκεί για να καλύψει, ούτε καν τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις (ενενήντα παραιτήσεις καταγράφηκαν μόνο για τον μήνα Δεκέμβρη του 2021).
  2. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας – Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες από τις περικοπές, το πολύχρονο «πάγωμα» των μισθών μας, την ακρίβεια! Διεκδικούμε την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, την επαναχορήγηση του 13ου – 14ου μισθού, την κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης» που διατηρείται μόνο στο Δημόσιο, την αναγνώριση της διετίας 2016- 2017, την αύξηση των οδοιπορικών των επιμελητών και την πληρωμή όλων των υπερωριών.
  3. Έξω οι εργολάβοι και οι ιδιώτες από τα Δικαστήρια. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τεχνικού προσωπικού για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και του αναγκαίου προσωπικού για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και της ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών.
  4. Να εργαζόμαστε σε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Με στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες. Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro