Εκδήλωση τιμής στη Λήμνο για την Ημέρα της Γυναίκας από τους συλλόγους εκπαιδευτικών

Εκδήλωση τιμής για την Ημέρα της Γυναίκα από την ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου και τον ΣΕΠΕ Λήμνου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 20:00 σε συνεργασία με την κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου και τον Μ.Ε.Α.Σ. στο κινηματοθέατρεο Μαρούλα, όπου θα προβληθεί το αντιπολεμικό αριστούργημα της Jasmila Žbanić “Quo Vadis, Aida?”.

Εκδήλωση τιμής στη Λήμνο για την Ημέρα της Γυναίκας από τους συλλόγους εκπαιδευτικών

Η ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1995, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία από τον στρατό της Σερβίας. Η εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου θέλει να γνωρίσει στους μαθητές της, τη δράση όλων αυτών των γυναικών, που αγωνίστηκαν και άνοιξαν τον δρόμο της πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Όπως σημειώνουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «μέσα στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα του σωματείου μπορεί κάθε εργαζόμενη να βρει τη δύναμη ώστε με τη δική της αποφασιστική θέληση, στάση, δράση να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα» ενώ ενώνουν τις φωνές τους για την ειρήνη και φιλία των λαών και συμπαραστέκονται σε όλους τους πρόσφυγες και τον λαό της Ουκρανίας.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro