Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου για την ημέρα της γυναίκας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου για την ημέρα της γυναίκας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Ευδήλου αποτίει φόρο τιμής στις γυναίκες του κόσμου που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στην εργασία, στη σύνταξη, στην ασφάλιση, στη μόρφωση, στην μητρότητα, στην ισοτιμία. Στις γυναίκες που αγωνίζονται για να απαλλαγούν από την εκμετάλλευση, από κάθε μορφή βίας και καταπίεσης.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απέναντι στην γυναίκα (ενδοοικογενειακή, έμφυλη, ρατσιστική, κτλ.). Απαιτούμε άμεσα μέτρα από την Πολιτεία για την προστασία της. Μέτρα που να βάλουν φραγμό στις γυναικοκτονίες. Μέτρα που να προστατεύουν την κάθε μία ξεχωριστά.

Η σημερινή επέτειος, έρχεται να επισκιαστεί από τον μεγάλο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει. Είναι αδύνατον, να μην σκεφτούμε και να μην συμπαρασταθούμε στη γυναίκα πρόσφυγα, στη γυναίκα μετανάστρια. Να αρνηθούν οι γυναίκες της χώρας μας να μείνουν φοβισμένες, να εναντιωθούν στα συμφέροντα των λίγων. Να σταλεί μήνυμα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια σε κάθε είδους εμπλοκής της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο.

Ζητάμε μία αξιοπρεπή ζωή συνυφασμένη στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες της γυναίκας. Να εξασφαλιστεί ισότιμη εργασία για όλες τις γυναίκες, με αξιοπρεπείς μισθούς, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και όχι η μητρότητα να αντιμετωπίζεται ως εχθρός αλλά και “έγκλημα”. Να προστατεύεται η γυναικεία υπόσταση στο χώρο δουλειάς με αυστηρούς νόμους κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η σημερινή επέτειος είναι για τη γυναίκα ειδικά της εργατικής τάξης, χειραφετημένη και ανεξάρτητη, η οποία με την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη θα κάνει πράξη το “ένας για όλους και όλοι για έναν”, με σεβασμό για το άλλο φύλο, την ανάπτυξη σχέσεων φιλικών, συντροφικών, με κριτήριο τον αμοιβαίο σεβασμό και επικοινωνία. Δεν χωράνε διακρίσεις και διαχωρισμοί ,να μην υπάρχουν οι ταξικοί φραγμοί που υπάρχουν σήμερα!

          ¨Εμείς άλλον εχθρό δεν έχουμε

          παρά μονάχα εκείνον που δεν σέβεται τον άνθρωπο.¨ Γ. Ρίτσος

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO