Η Πολωνία παραχωρεί στις ΗΠΑ όλα της τα αεροσκάφη MiG-29

Η Πολωνία παραχωρεί στις ΗΠΑ όλα της τα αεροσκάφη MiG-29

ΗΠολωνία δηλώνει έτοιμη να αναπτύξει όλα τα αεροσκάφη MIG-29 που διαθέτει στην αεροπορική βάση Rammstein στη Γερμανία και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών. Ταυτόχρονα καλεί τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν αεροσκάφη αυτού του τύπου να πράξουν το ίδιο, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας, οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας… είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 στην αεροπορική βάση Rammstein και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες «να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει άμεσα τους όρους αγοράς των αεροσκαφών».

Τέλος, η πολωνική κυβέρνηση ζητά από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ που διαθέτουν αεροσκάφη MIG-29 να «ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η Ουκρανία θα λάβει πολεμικά αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής από την Πολωνία και εκείνη με τη σειρά της θα λάβει F-16 από τις ΗΠΑ.

Αμερικανοί Γερουσιαστές πίεσαν τη Δευτέρα την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να διευκολύνει τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία από την Πολωνία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και της Ανατολικής Ευρώπης, μετά από έκκληση που απηύθυνε το Σάββατο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μολδαβία, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «εργάζονται ενεργά» για μια συμφωνία με την Πολωνία, με αντικείμενο την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro