Καταγγελία για Ανεπιτήρητα Κατσίκια στην Ικαρία

Μέσω της Ικαριακής Ραδιοφωνίας διαβάζουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα καταγγελία που προέρχεται από πολίτη στον Μαγγανίτη για το μεγάλο ζήτημα των κατσικιών, που ρημάζουν περιουσίες και τόπους πάνω στο πανέμορφο νησί μας.

Καταγγελία για Ανεπιτήρητα Κατσίκια στην Ικαρία

Μέσα σε αυτή την καταγγελία που θα την παρουσιάσουμε στη συνέχεια επισημαίνεται ένα στοιχείο που έχουμε επισημάνει πάμπολλες φορές και μάλλον είναι κάτι το οποίο αρχίζει και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Η συμπολίτισσά μας, που γράφει τη συγκεκριμένη καταγγελία, επισημαίνει την προσβλητική συμπεριφορά του Δήμου έναντι των πολιτών. Είναι ένα σημείο που το έχουμε αναδείξει, το έχουμε υποστεί, και βέβαια από τι φαίνεται το έχουν υποστεί και άλλοι.

Το πρόβλημα αυτό όπως και άλλα είναι χρόνιο, λύσεις δεν έχουν δοθεί και από πολύ καλύτερες δημοτικές αρχές από αυτή που έχουμε τώρα, ωστόσο καλό είναι όταν απευθύνονται στους πολίτες να είναι πιο κόσμιοι. Δεν απαιτούμε να λυθούν όλα τα προβλήματα, απαιτούμε όμως να γίνει μια αρχή, εαν δεν μπορούν να την κάνουν ας παραδώσουν τα κλειδιά σε κάποιον που να μπορεί.

Η καταγγελία της Σμαράγδας Κουντούπη (αντιγράφουμε από την Ικαριακή ραδιοφωνία αυτούσια), έχει ως εξής:

ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ -ΚΟΥΝΤΟΥΠΗ ΣΜΑΡΑΓΔΑ

ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ:ΔΗΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΚΟΙΝ/ΣΗ: ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

14/02/22

Ενημερώθηκα πως ο Δήμος τρέχει πρόγραμμα σχετικό με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς από την ”Ικαριακή Ενημέρωση”

Μέσα σε όσα διάβασα, που όλα καλά και μπράβο, στάθηκα στην επίσημη απάντηση που έλαβε δημότης από τον Δήμο στο σχόλιο που ανάρτησε για τα ανεπιτήρητα κατσίκια και την ηθική και υλική καταστροφή που έχουν προκαλέσει στις περιουσίες μας.

Προς μεγάλη μου έκπληξη αλλά και αγανάκτηση έμαθα πως υπάρχει από το 2020 σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με επίσημη πρόσκληση σύστασης εθελοντικών επιτροπών προς όλους τους φορείς του νησιού.

Σας δηλώνω πως η απάντηση αυτή με εξόργισε περισσότερο απ’όσο με εξοργίζει καθημερινά η άνιση μάχη με τα ζώα και η απελπισία και η λύπη για την κατάντια της Χλωρίδας μας και των κόπων των προγόνων μας που μάτωσαν για να ημερώσουν και να καλλιεργήσουν τη γή τους.

Πάνω απ’όλα με εξοργίζει η κοροϊδία.

Εδώ και ένα χρόνο οι οχλήσεις μου παντού είναι συνεχείς τόσο δια ζώσης όσο και τηλεφωνικές με τις τελευταίες 3 ημέρες πριν. Έχω απευθυνθεί στους πάντες και σε όλους τους τόνους: Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο Ευδήλου, Υπεύθυνο του Δήμου για τα ζώα, Πάρεδρο μέχρι και Περιφέρεια.

Ποτέ και από κανέναν δεν έλαβα κάποια απάντηση πόσο δε μάλλον τη συγκεκριμένη. Ένας δεν βρέθηκε να μας πει ”Δηλώστε στην Επιτροπή αυτή που μετράει μόνο 3-4 άτομα όπως λέτε.

Αντιθέτως, ο ένας φρόντιζε να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον και όλοι μαζί να λένε πως τα χέρια τους είναι δεμένα, πως δεν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο, ενώ υπάρχει, και πως, τι κρίμα, τα ίδια τραβάνε ακόμα και οι ίδιοι στις περιουσίες τους κλπ,κλπ

Απαιτώ λοιπόν να μάθω ποιος απ’όλους με τους οποίους ήλθα και ξαναήλθα σε επαφή ήταν εντεταλμένος επίσημα ή μη να ενημερώσει τους Δημότες για την ύπαρξη αυτού του σχεδίου καθώς και γιατί σαφέστατα ουδέποτε το έπραξε.

Το ”Πονηρό” μυαλό μου με οδηγεί σε μια και μόνο σκέψη. Η δύναμη των ”Κατσικάδων” είναι τελικά μεγαλύτερη από αυτή των Αρχών. Γι’αυτό το λόγο είμαι σε θέση να γνωρίζω πως πολλοί Δημότες, υπό τον φόβο αντιποίνων, φοβούνται και διστάζουν να καταγγείλουν παρόμοια προβλήματα.

Η ανοχή μας και η υπομονή μας έχουν στερέψει πιά. Πότε θα βρεί κάποιος το θάρρος να αγνοήσει το πολιτικό κόστος και να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο; Ποιοί καλύπτονται και γιατί. Προσωπικά τουλάχιστον αυτό εισπράττω.

Κάποιοι θίχτηκαν από το συσχετισμό της Ικαρίας με τη Μύκονο. Βέβαια η αλήθεια πονάει. Όταν όμως τόσα χρόνια όλες οι Δημοτικές Αρχές επιτρέπουν την ερημοποίηση των βουνών και των Δασών μας, τώρα πια επιτρέπουν και την ερημοποίηση ακόμα και των γλαστρών των σπιτιών μας, χωρίς καμία απολύτως διάθεση υπερβολής.

Κατά τ’άλλα να’χουμε να λέμε πως ο Μαγγανίτης είναι διχασμένος και πως προσωπικές διαφορές επιφέρουν και επιτείνουν τον Διχασμό. Όταν παρακολουθώντας Δημοτικά Συμβούλια παρωδίες όπου επιτρέπεται σε ανθρώπους να εκφράζονται με υποτιμητικό τρόπο και χωρίς αντίδραση άνωθεν τότε το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι όσο βαρύ και αν ακούγεται.

Προσωπικά με θίγει ανεπανόρθωτα να ακούγονται ντροπιαστικοί χαρακτηρισμοί όπως μόνιμοι, ημιμόνιμοι ή επισκέπτες του δεκαπενθημέρου. Μήπως φταίει αυτό , μήπως όσοι, και προφανώς οι περισσότεροι που από ανάγκη και από τις συνθήκες της ζωής, οδηγήθηκαν στις πόλεις και επισκέπτονται τον τόπο τους όποτε και όσο τους επιτρέπεται τον αγαπούν λιγότερο, δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα ή την ίδια ανάγκη εκπροσώπησης από Συλλογικούς φορείς; Μήπως την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να επισκεφτούμε τον τόπο μας θα πρέπει να πάρουμε γραπτή άδεια από κάποιον; Όσοι αδυνατούν να κατέχουν την οποιαδήποτε θέση ισχύος επειδή η εμπάθεια και τα ενδεχόμενα προσωπικά, φιλικά ή συγγενικά τους συμφέροντα εμπλέκονται και επηρεάζουν τη θέση τους και το σκοπό τους πρέπει να απομακρύνονται ξεκάθαρα. Κάποτε το να λέει κάποιος πως κατάγεται από την Ικαρία θεωρούνταν τίτλος τιμής. Πως επιτρέπετε να καταντάει τίτλος ντροπής;

Φτάνει.

ΜΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΟΥ ΛΥΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ – ΚΟΥΝΤΟΥΠΗ ΣΜΑΡΑΓΔΑ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro